< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: A nevető zsidó

| Mobile | RSS

A nevető zsidó

2017. október 12. | hozzászólás | Életképek/bulvár

A nevető zsidó

Az utcákról eltűntek az első Soros-plakátok, ezekben a napokban már kézbesítik a “nemzeti konzultáció” leveleit. A kérdőíven ugyan nem szerepel a felirat, „Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén!”, de Soros György nevetős képe ugyanaz. Aki pedig kicsit is konyít a pszichológiához, az tudja: a gojokat kiröhögő „A zsidó”, a felszólítással együtt beleégett a magyar képzeletbe. Megvannak a történelmi okai annak, hogy ismét leírjuk: aki a itt a falakra a nemzet ellenségeként zsidót plakátol ki, az politikai elmeháborodott.

A nevető, valójában vigyorgó, undorító általános zsidó fogalmát illusztráló konkrét nevető zsidó persze nem a most regnáló hatalom építménynek látszó tákolmánya. Történészek biztos találnak régebbi példákat, most csak a Goebbelsre hallgató Hitlerre emlékeztetnénk. A németországi „judeo-bolsevista sajtót” fenyegető propagandaminisztert követve Hitler egy 1933 júliusában tartott beszédében megjegyezte: „január 30-án Németországban a kocka el lett vetve. És nem hiszem, hogy az ellenfeleink, akik akkor még nevettek, ma még mindig nevetnek“. Bruck András Facebook-bejegyzése pedig Hitlernek a müncheni sörpuccs 19. évfordulóján, 1942. november 8-án elhangzott beszédére emlékeztet: „Ma megszámlálhatatlanul sok zsidó, aki egykor nevetett, nem nevet többé. És akik még ma is nevetnek, holnap talán már nem fognak…A nemzetközi zsidóság már csak a démoni pusztulásában lesz felismerhető.” A beszéd időpontjáig négymillió zsidót már elpusztítottak.

1933. január 30-án, Hitler kancellársága kezdetén a 67 millió németből 500 ezer volt zsidó. Törpe kisebbség, de amint a háborúk súlyosságát sem a halottak száma mutatja, a kisebbség elleni gyűlöletkeltés súlyosságát sem a gyűlölt kisebbség méretén “mérjük”, hanem a szándékon. Az 1789-es évet ezennel kitöröltük a történelemből, mondta Goebbels a hatalomátvétel után a francia forradalomra, a felvilágosodásra és a nemzetiszocialista forradalomra utalva. Az emberi egyenjogúság eltörléséhez pedig félelemkeltés és a gyűlölet felébresztése kellett. Ami minden országban egyformán működőképes. Amint Hermann Göring mondta: az embereket mindig könnyű a vezérek uralma alá hajtani. Csak annyit kell tenned, hogy elhiteted velük, támadás alatt állnak, el kell ítélned a pacifistákat, amiért hiányzik belőlük a hazafiság és mert veszélyeztetik az országot.

Továbbra sem állítjuk, hogy a magyar kormányzat antiszemita. Annak ellenére sem, hogy propagandája, technikája hasonlít bármely tekintélyuralmi rendszer propagandájára.

Ma nincs semmiféle globális összeesküvés Magyarország ellen. Semmi oka, hogy Orbán Viktor köpenye alá kuporodjon fázósan a nemzet. Soros nem készül nevetni. Hitler 12 éve után a zsidók már nem nevethettek, de senki másnak sem volt kedve hozzá.

szerző:Friss Róbert

forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 49 megnézve, 1 alkalommal mai nap |