< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Tanárhiány: Van olyan középiskola, ahol idén még nem volt matematika óra

| Mobile | RSS

Tanárhiány: Van olyan középiskola, ahol idén még nem volt matematika óra

2017. október 13. | hozzászólás | Közélet
 

Tanárhiány: Van olyan középiskola, ahol idén még nem volt matematika óra

Egy Nógrád megyei iskola pedig hat hét alatt négy informatikatanárt fogyasztott el, akik közalkalmazottként még a pedagógusi bérnél is kevesebbet kaptak.

Mendrey László is vendége volt az ATV Start című műsorának csütörtökön. Krug Emília azzal kezdte a beszélgetést, hogy információi szerint

egy ceglédi középiskolában van olyan osztály, ahol idén még nem volt matematika- és angolóra, mert nincs tanár.

Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke elmondta: ő is hallott erről, de ez koránt sem egyedi eset. Az atv.hu szerkesztősége szerdán próbált utánajárni a történetnek, de mind az iskola igazgatója, mint az intézményfenntartó elzárkózott a nyilatkozattól. Ugyanakkor nem is cáfolták a hírt.

Hogyan változott a pedagógusok fizetése az elmúlt években?

Mendrey hangsúlyozta: a ceglédi gyerekek hátrányt szenvednek a továbbtanulásban a tanórák elmaradás miatt. Ráadásul 2020-tól csak nyelvvizsgával lehet bekerülni egyetemre. Majd azzal sokkolt, hogy van egy olyan Nógrád megyei iskola, ahonnan hat hét alatt négy informatikatanár is távozott, mert közalkalmazottakként még a pedagógus fizetésnél is kevesebbet kapnak.

A PDSZ elnöke szeptember elején arról beszélt az Eduline oktatási portálnak, hogy akkora a tanárhiány, hogy „Facebookon, Jófogáson, Vaterán, ismerősökön keresztül, más közösségi oldalakon, mindenféle felületen próbálnak pedagógust találni az iskolák”. Az Eduline akkor a Vaterán, az „oktatás-tudomány” kategóriában például 1308 álláshirdetést talált, a Jófogáson is több mint száz van. A pedagógusi állásokat hivatalosan is, a közigazgatási állásportálon is meg kell hirdetni.

fecsego.eu)atv.hu

Leave a Reply 83 megnézve, 1 alkalommal mai nap |