< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Harmadszorra sem ment át Donald Trump beutazáskorlátozó rendelete))) Troisièmement, le règlement de limitation d’entrée de Donald Trump n’a pas été adopté

| Mobile | RSS

Harmadszorra sem ment át Donald Trump beutazáskorlátozó rendelete))) Troisièmement, le règlement de limitation d’entrée de Donald Trump n’a pas été adopté

2017. október 18. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Harmadszorra sem ment át Donald Trump beutazáskorlátozó rendelete

Derrick Watson honolului szövetségi bíró kedden közzétette, hogy ismét felfüggesztette Donald Trump amerikai elnök rendeletét a beutazások átmeneti korlátozásáról egy nappal annak életbe lépése előtt.

Az elnöki döntés átmenetileg korlátozta volna a beutazást Iránból, Szíriából, Jemenből, Líbiából, Szomáliából, Csádból és Észak-Koreából, valamint megtiltotta volna egyes venezuelai kormányzati tisztségviselők amerikai beutazását is. A rendelet a harmadik volt a maga nemében, az amerikai elnök korábban két, a legtöbb pontjában hasonló korlátozó intézkedést is elrendelt, de mindkettőt felfüggesztette egy szövetségi bíró. A korlátozást az alkotmánybíróság szerepét betöltő legfelső bíróság is jóváhagyta.

Hawaii szövetségi állam azonban pert indított egy honolului szövetségi bíróságnál az alkotmánybírósági döntés ellen. Arra hivatkozott, hogy a szövetségi törvények keretében Donald Trump nem hozhat megszorító intézkedéseket a listázott országok közül hat ellen. Hawaii az Észak-Koreára és Venezuelára vonatkozó korlátozást nem vonta kétségbe.

Watson bíró a keddi döntését azzal indokolta, hogy a rendelet újabb változatával is ugyanaz a baj, mint a korábbiakkal: nem bizonyítja elégségesen, hogy az említett hat országból történő beutazások „sértik az Egyesült Államok érdekeit”. A bíró márciusban az elnöki rendelet második változatát függesztette fel először.

A Fehér Ház közleménye szerint Watson döntése „veszélyesen téves”. Az elnöki hivatal álláspontja szerint a megszorítások létfontosságúak az amerikai nemzetbiztonság számára.

Közleményt adott ki az igazságügyi minisztérium is. A tárca „inkorrektnek” minősítette Derrick Watson bíró döntését, és közölte, hogy „nagyon gyorsan” fellebbez ellene.

A kormányzat álláspontja szerint az utazási korlátozásban említett országok nem hajtották végre a vízumkiadáshoz előírt szigorú átvilágítási folyamat bevezetését.

forrás:mno.hu

Troisièmement, le règlement de limitation d’entrée de Donald Trump n’a pas été adopté

Le juge fédéral Derrick Watson honolului a annoncé mardi qu’il avait suspendu le décret du président Donald Trump sur la restriction temporaire d’entrée un jour avant son entrée en vigueur.

La décision de la présidence restreindrait temporairement l’entrée de l’Iran, de la Syrie, du Yémen, de la Libye, de la Somalie, du Tchad et de la Corée du Nord et interdirait l’admission de certains fonctionnaires du gouvernement vénézuélien. Le décret était le troisième dans sa nature, le président américain avait déjà imposé deux mesures restrictives, dont la plupart ont été suspendues par un juge fédéral. La restriction a également été approuvée par le plus haut tribunal dans le rôle de la Cour constitutionnelle.

Cependant, l’état fédéral hawaïen a déposé une plainte contre une décision de la Cour constitutionnelle devant un tribunal fédéral à Honolulu. Il a fait valoir qu’en vertu de la loi fédérale, Donald Trump ne pouvait pas prendre des mesures d’austérité contre six des pays énumérés. Hawaii n’a pas remis en question les restrictions imposées à la Corée du Nord et au Venezuela.

Le juge Watson a justifié sa décision mardi qu’il a le même problème avec la nouvelle version du décret: il ne prouve pas suffisamment que l’entrée de ces six pays “viole les intérêts des Etats-Unis”. Le juge a d’abord suspendu la deuxième version du décret présidentiel en mars.

Selon la déclaration de la Maison Blanche, la décision de Watson est “dangereusement mauvaise”. De l’avis de la présidence, les restrictions sont essentielles à la sécurité nationale des États-Unis.

Le ministère de la Justice a également publié une déclaration. Le portrait de Derrick Watson jugeait le juge «incorrect» et annonçait qu’il «en appelait très rapidement».

Selon le gouvernement, les pays mentionnés dans les restrictions de voyage n’ont pas mis en œuvre la procédure de sélection stricte pour la délivrance des visas.

Source: mno.hu

 

Leave a Reply 99 megnézve, 1 alkalommal mai nap |