< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Tenisz: sporttörténelmet írt Babos Tímea, ott van a vb-döntőben

| Mobile | RSS

Tenisz: sporttörténelmet írt Babos Tímea, ott van a vb-döntőben

2017. október 28. | hozzászólás | Sport
SINGAPORE - OCTOBER 28:  Timea Babos (L) of Hungary and Andrea Hlavackova of Czech Republic celebrate victory in the doubles semi final match against Martina Hingis of Switzerland and Chan Yung-Jan of Chinese Taipei during day 7 of the BNP Paribas WTA Finals Singapore presented by SC Global at Singapore Sports Hub on October 28, 2017 in Singapore.  (Photo by Matthew Stockman/Getty Images)

Tenisz: sporttörténelmet írt Babos Tímea, ott van a vb-döntőben

Babos Tímea és páros partnere, Andrea Hlavackova történelmet írt a párosok szingapúri világbajnokságán, miután két játszmában búcsúztatták a Martina Hingis-Jun Jang Csan kettőst, és bejutott a világbajnoki döntőbe.

Az első szettet nagyon simán hozták Babosék, kettős brékelőnyben is voltak, végül 6:4-re húzták be. A második szett a végletekig kiélezett játékot, több bréket, szép labdameneteket hozott, de a végén, a tie-brékben a magyar/cseh páros koncentrált jobban.

Ezzel a vereséggel az is kiderült, most láthattuk utoljára a profik között a svájci klasszis Martina Hingist. 

Nehéz bármit mondani most, még nem hittük el ezt a győzelmet. Örülök, hogy a jó fonák returnömmel sikerült befejezni a meccset

– mondta a magyar játékos, hozzátéve, az elköszönő Hingis helyett is elérzékenyült egy kicsit, elvégre a svájci sztár a tenisztörténelem része.

Ez az eredmény az egyik legnagyobb magyar siker a sportág történetében. Temesvári Andrea 1984-ben és 1985-ben egyesben, míg Babos 2015-ben és tavaly párosban játszhatott a négy közé jutásért a WTA-világbajnokságon. Ez akkor egyiküknek sem sikerült, ami azt jelenti, hogy az idén Babos volt az első magyar a vb elődöntőjében – és akkor most az első egy vb-döntőben.

A vasárnapi fináléban a címvédő orosz Jekatyerina Makarova és Jelena Vesznyinavagy a holland Kiki Bertens és a svéd Johanna Larsson lesz Babosék ellenfele.

A második elődöntő magyar idő szerint délután három órakor kezdődik.

Eredmény, vb-elődöntő, Szingapúr

Babos Tímea, Andrea Hlavackova (magyar, cseh, 3.) – Martina Hingis, Csan Jung-dzsan (svájci, tajvani, 1.) 6:4, 7:6 (7-5)

forrás:hír24.hu

Leave a Reply 183 megnézve, 1 alkalommal mai nap |