< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: Ismerősének lopta a fát – mindketten bíróság elé kerülnek

| Mobile | RSS

Ismerősének lopta a fát – mindketten bíróság elé kerülnek

A Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség lopás miatt emelt vádat egy 19 éves férfi ellen, aki ismerőse felbujtására lopott fát, amikor a területellenőrzést végző erdész tetten érte.

A vádlott egy 45 éves falubeli nőismerőse által ígért 3.000 forint fejében 2016. május elején az egyik zabari erdőrészből, a már korábban kivágott és farakásokba készített akácfából eltulajdonított 4 köbmétert úgy, hogy azokat a felbujtó kézikocsijára rápakolta, majd azzal elindult a nő házához. Útközben azonban meglátta a kerületi erdészt, ezért a kézikocsit rakományával együtt hátrahagyva elfutott.

A 72.000 forint értékű akácfát a rendőrség a sértettnek visszaadta, így a lopással okozott kár megtérült.

Az ügyészség mindkét vádlottal szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt, mivel a felbujtó a cselekményért ugyanolyan felelősséggel tartozik, mint a tettes. Indítványozta továbbá a lopás eszközéül használt kézikocsi elkobzását, valamint azt is, hogy a bíróság a vádlottakat kötelezze a felmerült bűnügyi költség viselésére.

forrás:ügyészség

Leave a Reply 95 megnézve, 1 alkalommal mai nap |