< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Újabb gyanúsítottat hallgattak ki Alstom-ügyben

| Mobile | RSS

Újabb gyanúsítottat hallgattak ki Alstom-ügyben

2017. november 13. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Újabb gyanúsítottat hallgattak ki Alstom-ügyben

Újabb gyanúsítottat hallgattak ki az Alstom-ügyben – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) hétfőn az MTI-vel.
Újabb gyanúsítottat hallgattak ki Alstom-ügyben

A KNYF az M2-es és M4-es metróvonalra kiírt közbeszerzési eljárás során megkötött szállítási szerződésekkel kapcsolatos nyomozásban november 10-én újabb embert hallgatott ki gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozója által kötelességszegéssel, bűnsegédként elkövetett vesztegetés gyanújával. A gyanúsítottat őrizetbe vették, lakóhelyén házkutatást tartottak. Vallomást tett, a kényszerintézkedések és a gyanúsítás ellen panaszt nem jelentett be – tudatta a főügyészség. A gyanúsított szabadlábon védekezhet.

A Központi Nyomozó Főügyészség 2016 októberében két embert gyanúsítottként hallgatott ki, egy ellen pedig nemzetközi elfogatóparancsot adott ki.

A nyomozás jelenlegi határideje december 3. – olvasható a KNYF Keresztes Imre főügyész által jegyzett közleményében.

A KNYF 2016 szeptembere óta nyomoz az M2-es és az M4-es metróvonalra beszerzett francia Alstom-metrókocsik ügyében vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés és más bűncselekmények miatt.

Korábban Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 4-es metró szerződéseivel kapcsolatban több bűncselekmény miatt feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen. Előzőleg az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) megállapította, hogy a 4-es metró építésekor kiemelkedő súlyú szabálytalanságokat és hibákat követtek el. A vizsgálat szerint a projekthez kötődő szabálytalanságok “becsült pénzügyi összhatása” mintegy 167 milliárd forint.

fecsego.eu/atv.hu/MTI

Leave a Reply 124 megnézve, 1 alkalommal mai nap |