< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Az eddigi legfurább lemondását produkálta a Momentum

| Mobile | RSS

Az eddigi legfurább lemondását produkálta a Momentum

2017. november 14. | hozzászólás | Közélet

Az eddigi legfurább lemondását produkálta a Momentum

 

Láttunk már cifra dolgokat a Momentum Mozgalomnál, de a szakpolitikai igazgató távozása valódi gyöngyszem. Igaz ugyan, hogy Egyed Janka még október közepén állt fel a székéből – hogy magától, vagy leváltották, az kérdés -, de Fekete-Győr Andrásék valamiért csak egy hónappal később adtak tájékoztatást minderről. A legszebb az egészben, hogy a tetemes késlekedést a Momentum elnöksége azzal próbálta elkenni, hogy elkezdte győzködni a tagságát, hogy a szakpolitikai igazgató távozásáról már korábban is tudott mindenki. Ez persze nincs így, mindenesetre Egyed Janka sorozatban a hatodik olyan vezetője az egyszázalékos viccpártnak, aki idő előtt bedobta a törölközőt.
Erről tudnia kell
Orbán Viktort a benzinárakról kérdezték a parlamentben
Magyar abszurd, nem hiszi el, hogy épült új út Pilisvörösváron
Diákhitel helyett inkább gazdag partnert keresnek a hallgatók
Ajándékozz vezetéstechnikai tréninget a biztonságos hazaérkezésért!

Az Origo információi szerint távozott a posztjáról a Momentum Mozgalom szakpolitikai igazgatója. Úgy tudjuk, hogy Egyed Janka még október közepén állt fel, de nem világos, hogy a saját akaratából mondott-e le, vagy pedig elküldték.

Egyed Janka
Forrás: Facebook

Egyed Jankát fél éve nevezték ki szakpolitikai igazgatónak, a tisztség kulcspozíciónak számít a párt szervezetében. Többek között ő felelt Fekete-Győr András XXI. századi celebpártjának a 2018-as választásokra megírt programjáért is. A Momentum a nyilvánosságban az egekig dicsérte ezt az anyagot, ezért is váltott ki általános meglepetést a tagság körében Egyed semmiből jött távozása.

Ezek szerint még sem lehet minden rendben a pártprogrammal.

Forrásaink arról számoltak be, hogy az ügy legkellemetlenebb része mégis az volt, hogy a Momentum elnöksége csak november közepén adott tájékoztatást Egyed helyzetéről. Amikor szóvá tették nekik, hogy az előszeretettel felemlegetett “átláthatóságba” talán nem fér bele, hogy egy pártigazgató kieséséről egy hónapig hallgassanak, az a cinikus válasz érkezett, hogy

a szakpolitikai igazgató megbizatásának végéről már eleve tudott mindenki.

Nos, mindezt némiképp árnyalja, hogy a bejelentésig Egyed Janka közvetlen munkatársai sem értesültek arról, hogy a főnökük távozott.
Kérem a következőt

Akárhogy is, a szakpolitikai igazgató volt a hatodik a sorban, aki vezető tisztségből állt fel augusztus óta. A negyedik hónapja tartó trend nem éppen jó ómen az egy százalékos népszerűségért viaskodó Momentumnak öt hónappal a választások előtt. A pártot korábban otthagyta már

Kádár Barnabás és Potyondy Edina elnökségi tagok,
Szauer Tamás pénztárnok,
Borbély Ede kabinetfőnök,
és Kovács András párttitkár.

Úgy tudjuk, további személycserékre kell számítani, és nem csak a párt szervezetében, hanem a néhány hete megnevezett 106 momentumos egyéni képviselőjelölt esetében is. Legalábbis erre utal az a frissen elfogadott módosítás a Momentum alapszabályában, amely a jövőben kizárólag az elnökség és a választmány hatáskörébe utalja a jelölti lista megváltoztatásának jogát. A küldöttgyűlés megkérdezése nélkül.

forrás:origo.hu

Leave a Reply 57 megnézve, 1 alkalommal mai nap |