< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Akkora a sofőrhiány a BKV-nál, hogy irodai dolgozókat beszélnek rá a vezetésre

| Mobile | RSS

Akkora a sofőrhiány a BKV-nál, hogy irodai dolgozókat beszélnek rá a vezetésre

2017. november 14. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Akkora a sofőrhiány a BKV-nál, hogy irodai dolgozókat beszélnek rá a vezetésre

Akkora a sofőrhiány a BKV-nál, hogy a cég szerelőket, mérnököket, irodai dolgozókat is bevet, hogy elég járművezető legyen szolgálatban, szemlézi a Népszavát az MTI.
A lap szerint azt, akinek van megfelelő jogosítványa és egészségügyileg is alkalmas, megpróbálják rábeszélni, hogy úgynevezett besegítő szerződéssel, megemelt óraszámban vezessen a főállása mellett.
A Népszava kérdésére a BKV hangsúlyozta, hogy a “pótsofőrök” ugyanolyan értékűek, mint a főállásban foglalkoztatottak. Közölték azt is, hogy az úgynevezett besegítői foglalkoztatás a BKV összes ágazatában szinte a vállalattal egyidős, és a besegítők rugalmas foglalkoztatása nagyban hozzájárul az utasok elszállításának biztosításához. A cég kiemelte, hogy a besegítő járművezetők az összes olyan képesítéssel rendelkeznek, mint a főállásúak.
A BKV buszos üzletágában 250-300 sofőr hiányzik. Emellett trolibuszvezetőből is kevés van: 270 sofőr mellett 50 besegítő dolgozik, havonta 10 főállású munkavállaló tevékenységét kiváltva – tudta meg a Népszava a BKV-tól.
A cikk szerint van olyan dolgozó, aki azért vesz ki szabadságot a főállásában, hogy szabadideje alatt buszt vezethessen mellékállásban.
forrás:index.hu

Leave a Reply 56 megnézve, 1 alkalommal mai nap |