< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: „A nyílt társadalom eszméje veszélyesebb, mint Soros”

| Mobile | RSS

„A nyílt társadalom eszméje veszélyesebb, mint Soros”

2017. november 16. | hozzászólás | Közélet

„A nyílt társadalom eszméje veszélyesebb, mint Soros”

Nigel Farage brit európai parlamenti képviselő aggodalmát fejezte ki Soros György befolyása miatt. Nyílt levelet fogalmazott meg annak a kétszáz európai parlamenti képviselőnek, akik szerepelnek a Soros György által finanszírozott Nyílt Társadalom Alapítvány úgynevezett megbízható európai parlamenti partneri listáján. Farage azt feszegeti, hogy tegyék átláthatóvá a képviselők, találkoztak-e lobbistákkal, és hogyan alakítják a brüsszeli közügyeket Soros György elképzelése szerint, illetve találkoztak-e személyesen is vele.

A nyílt levélben nemcsak Soros Györgyről, hanem az általa létrehozott nyílt társadalom hálózatáról is beszél a politikus. Ennek eszmerendszerét Szánthó Miklós veszélyesebbnek tartja, mint Sorost, mert – mint mondta – egy, a nemzetállamokra roppantul veszélyes ideológiáról van szó, amely Sorost túl fogja élni – mondta Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

 

Mikor egy állam szuverenitásának befolyásolásáról van szó, akkor igenis a nem konvencionális eszközök közé kell sorolni a nem állami szervek, a nagy NGO-hálózatok kísérleteit is – mutatott rá a szakértő.

Hozzátette: a szuverenitás elmélete, illetve védelme államok között, vagy legfeljebb egy állam és egy nagy nemzetközi szervezetrendszer – például egy nemzetközi bíróság, az Európai Unió és az ENSZ – között merült fel, de most a nyílt társadalom hálózat tagjai által végzett, tudatos befolyásolási kísérletek miatt meg kel vizsgálni, hogy egy erősnek tételezett állam szuverenitását hogyan tudják megrogyasztani civilnek álcázott NGO-hálózatok – fogalmazott a szakértő.

Attól még, mert valamit civilnek hívnak, az még nem független és semleges, hanem érték- és érdektételezés van mögötte – jelentette ki Szánthó Miklós.

A tolerancián, az egyenlőségmánián, a nemzetállami keretek meghaladásán nyugvó eszmerendszert sikeresen tették vonzóvá akár hétköznapi emberek, akár politikusok számra is, hogy ha meg kell támadni például Lengyelországot vagy Magyarországot, akkor egy-egy EP-képviselő már automatikusan ugyanarra gondol, mint a hálózat által fenntartott jogvédő szervezetek – mondta.
forrás:híradó.hu
Leave a Reply 194 megnézve, 1 alkalommal mai nap |