< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Fidesz: ha az ellenzéken múlna, Erzsébet-utalvány sem lenne a nyugdíjasoknak

| Mobile | RSS

Fidesz: ha az ellenzéken múlna, Erzsébet-utalvány sem lenne a nyugdíjasoknak

2017. november 16. | hozzászólás | Közélet

Fidesz: ha az ellenzéken múlna, Erzsébet-utalvány sem lenne a nyugdíjasoknak

A Fidesz szerint ha az ellenzéki pártokon múlna, Erzsébet-utalvány sem lenne a nyugdíjasoknak, mivel kezdettől ellenzik a kormány gazdaságpolitikáját, amelynek köszönhetően tartósan nő a gazdaság, és így több támogatást tudnak adni a nyugdíjasoknak.

Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt, a nyugdíjprémiumot és a legfontosabb élelmiszerek áfájának csökkentését is a gazdaság jó teljesítménye teszi lehetővé.

A baloldal azonban – mondta – ugyanazt a bukott gazdaságpolitikát folytatná, amellyel egyszer már tönkretette az országot. Gyurcsány Ferenc és a szocialisták kormányzásuk alatt megduplázták a munkanélküliséget és az államadósságot, elvettek az idősektől egyhavi nyugdíjat, hagyták elértéktelenedni a nyugdíjakat, háromszorosára emelték a gáz árát, és megduplázták az élelmiszerek áfáját – sorolta, megjegyezve, hogy IMF-hitel nélkül a nyugdíjakat is képtelenek lettek volna kifizetni.

Ezzel szemben ma a nyugdíjasok számíthatnak a kormányra és a kormánypártokra – jelentette ki Halász János. „Mi egy többgenerációs országban gondolkodunk, ahol az időseknek is több megbecsülés jut” – mondta, majd emlékeztetett, hogy idén a nyugdíj-kiegészítés mellett nyugdíjprémiumot is fizetnek.

Arra a felvetésre, hogy Nigel Farage brit európai parlamenti képviselő aggodalmát fejezte ki Soros György alapítványának gazdasági befolyása miatt, a Fidesz-frakció szóvivője úgy reagált: Soros-terv létezik, azok a magyar ellenzékiek pedig, akik ezt tagadják, korábban tagadták a migrációt és a kötelező betelepítési kvótát is. A Sors-terv egyik veszélyes része, hogy Soros György az alapítványán, nemzetközi hálózatán keresztül szeretné elérni például azt, hogy Európa egy „bevándorlókontinens” legyen – mondta.

forrás:híradó.hu

Leave a Reply 85 megnézve, 2 alkalommal mai nap |