< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: Házhoz mentek a vevők, otthonában árulta a kábítószert

| Mobile | RSS

Házhoz mentek a vevők, otthonában árulta a kábítószert

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt vádat emelt egy többszörösen büntetett előéletű férfival szemben, aki idén tavasszal lakásán „zsálya” nevű kábítószert árult.

Az 58 éves többszörösen büntetett előéletű kiskunfélegyházi férfi – az ügy elsőrendű vádlottja – idén márciusban és áprilisban „zsálya” nevű kábítószert árult lakásán, egyik vevője az ügy másodrendű vádlottja volt. A férfi a kábítószert grammonként 1-2.000,- Ft-ért értékesítette a vevőinek. Volt olyan ügyfele, aki több héten keresztül, hetente többször is vett tőle kábítószert.

A férfi lakásán az elfogásakor házkutatást tartottak, melynek során csekély mennyiségű  adb-fubinaca hatóanyagot tartalmazó zöld színű növényi törmeléket foglaltak le a nyomozók.

Az ügy másodrendű vádlottja, egy 22 éves helybeli férfi háromszor vásárolt a kábítószer kereskedőtől „zsályát”, melyből cigarettát készített és egyik este az ismerősével együtt a közeli kisbolt mellett az utcán elszívta. A maradék kábítószerből a másodrendű vádlott 1 grammot fóliába csomagolt és ismerősének fogyasztás céljára átadta. Nem sokkal ezután a férfiakat a rendőrök igazoltatták és a ruházatukban elrejtve a zöld növényi port tartalmazó csomagokat megtalálták.

Az ügyészség a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő idősebb férfit kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja, amely 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Vele szemben az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, továbbá arra, hogy a bíróság kobozza el a lefoglalt kábítószert. Szabadlábon lévő fiatalabb társának csekély mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem vétsége és kábítószer birtoklásának vétsége miatt kell felelnie.

Bűnösségükről a Kiskunfélegyházi Járásbíróság dönt majd.

Leave a Reply 117 megnézve, 1 alkalommal mai nap |