< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: Házi őrizetben a kábítószert termesztő idős férfi

| Mobile | RSS

Házi őrizetben a kábítószert termesztő idős férfi

A Makói Járási Ügyészség indítványára a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója házi őrizetbe helyezte azt a 73 éves makói férfit, aki kendert termesztett házában, valamint illegálisan tartott fegyvert és lőszereket.

A gyanú szerint a férfi makói ingatlanában engedély nélkül tartott egy átalakított lőfegyvert és a hozzá tartozó több mint 1500 lőszert. A lakásában tartott házkutatás során a nyomozók öt tő kannabisz növényt is találtak, valamint 2,5 kg marihuána gyanús törmeléket.

Mindezeken túl gyanú merült fel arra nézve is, hogy a férfi Makó területén kábítószert adott el, illetőleg évek óta szabálytalanul vételezte az áramot a lakóingatlanban.

A járási ügyészség indítványozta, hogy a bíróság az eljárás meghiúsításának és a bűnismétlés veszélyére figyelemmel rendelje el a férfi házi őrizetét, és indítványt tett arra is, hogy a rendőrség a terhelt mozgását nyomon követő technikai eszközzel ellenőrizze.

Az ügyészség indítványának helyt adva a bíróság elrendelte az idős férfi házi őrizetét.

Az ügyben a Makói Rendőrkapitányság nyomoz.

Leave a Reply 50 megnézve, 1 alkalommal mai nap |