< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Vádemelés a macedón heroincsempésszel szemben

| Mobile | RSS

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Vádemelés a macedón heroincsempésszel szemben

     CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG

          6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.

            Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689

                               E-mail: csongrad.fou@mku.hu

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y

Vádemelés a macedón heroincsempésszel szemben

 A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a macedón férfival szemben, aki idén nyáron mintegy 2 kg heroint próbált meg Magyarország területére becsempészni.

 

A vádirat szerint a vádlott az eljárás során ismeretlenül maradt személyekkel 2017. nyarán megállapodott abban, hogy 3.000 euró ellenében Skopjéból Magyarország területén keresztül Bécsbe csempész heroint. Az ismeretlenül maradt megbízók átadták a vádlottnak a 4 csomag heroint, aki azt saját maga rejtette el a tulajdonát képező személygépkocsiban úgy, hogy azokat az autó jobb és bal elülső, valamint jobb hátsó kerék alatti ívén helyezte el.

 

A vádlott fentieket követően 2017. július 16. napján 9 óra 30 perckor jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére a röszkei autópálya határátkelőhelyen, ahol a beléptetéskor elrendelt ellenőrzés során a gépkocsiban megtalálták és lefoglalták a 4 csomag lehegesztett, dupla műanyagtasakban levő, műanyagfóliával, ragasztószalaggal és alufóliával körbetekert mindösszesen 1961 gramm nettó össztömegű heroint.

 

A vádlott által Magyarországra becsempészni szándékozott kábítószer mennyisége a különösen jelentős mennyiség alsó határát meghaladja, annak közel ötszöröse.

 

A főügyészség a vádlottat különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja.

 

A hazájában egyébként már kábítószer-kereskedelem bűntette miatt elítélt és a vádemeléskor előzetes letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

 

 

 

S z e g e d, 2017. november 21.

 

Dr. Kopasz Zsolt

főügyész

Leave a Reply 135 megnézve, 1 alkalommal mai nap |