< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Szegedi Fegyház és Börtön

| Mobile | RSS

Szegedi Fegyház és Börtön

2017. november 23. | hozzászólás | Közélet

Szegedi Fegyház és Börtön

A Szegedi Fegyház és Börtön, köznapi nevén Csillagbörtön, három objektuma országos és megyei szakfeladatokat ellátó büntetés-végrehajtási intézet. Országos jellegű büntetés-végrehajtási funkcióként végrehajtja a felnőtt korú férfi elítéltek fegyház és börtönfokozatú szabadságvesztésével és az elzárással összefüggő büntetés-végrehajtási feladatokat.
Megyei jellegű büntetés-végrehajtási feladatként befogadja a Csongrád megyei előzetes letartóztatottakat, megoldja – megyén belül – a bűnüldöző hatóságokhoz történő előállításokat.

2014-ben átlagosan ezerhatszáz fogvatartottat helyeztek el a Mars téren a Csillag épületben (I. Objektum), a Dorozsmai úton az előzetes házban (II. Objektum) és Nagyfán (III. Objektum) a börtönben. A fogvatartottak átlagéletkora 34 év, átlagos büntetési ideje 15 év. Hosszú időt töltenek itt az elítéltek, nevelésükről és őrzésükről hétszázan gondoskodnak.

Az intézet speciális csoportjai, körletrészei: átmeneti csoport (1979), gyógyító-nevelő csoport (1980), drogprevenciós csoport (2004), hosszúidős speciális rezsim HSR (2005). Az elítéltek többsége a Nagyfa – Alföld Kft. két telephelyén dolgozik.

Tikász Sándor bv. dandártábornok intézetparancsnok

 

 

 

Leave a Reply 146 megnézve, 1 alkalommal mai nap |