< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: Bolgár elnöki látogatás a Szegedi Törvényszéken

| Mobile | RSS

Bolgár elnöki látogatás a Szegedi Törvényszéken

Bolgár elnöki látogatás a Szegedi Törvényszéken

A Szegedi Törvényszék a European Judicial Training Network (EJTN) vezetői csereprogramja keretében 2017. november 20-22. napja között fogadta Ivelina Velchevát, a bolgár Balchiki Regionális Bíróság elnökét.

 

 

Magyarországi látogatása első napján dr. Tárkány-Szűcs Babett, a törvényszék elnöke, és bírái, fogalmazója kötetlen beszélgetés és prezentációk keretében mutatták be a magyar bírósági szervezetrendszert, felépítését, az Országos Bírósági Hivatal tevékenységét, a bíróvá válás hazai rendszerét. Ismertették a Magyar Igazságügyi Akadémia tevékenységét, a bíróságok képzési rendszerét. A törvényszék elnöke tájékoztatta az elnök asszonyt a Szegedi Törvényszék szervezeti felépítéséről és 2015., 2016. évi munkájáról. Bemutatásra került a Szegedi Járásbíróság felépítése, feladatai, az elektronikus eljárások rendszere is.

 

 

A látogatás második napján a bírósági sajtószóvivői hálózat, a törvényszék Sajtóosztályának tevékenysége, a mediáció hazai rendszere és eredménye, a „Nyitott Bíróság” program, valamint az Európai Jogi Szaktanácsadói Hálózat tevékenységéről szóló tájékoztatók hangzottak el. Bemutatásra került a törvényszék, illetve a járásbíróság épülete, a mediációs szoba, valamint a gyermekmeghallgató szoba működése.

Magyarországi látogatásának utolsó napján Ivelina Velcheva a Szegedi Ítélőtáblára látogatott, ahol találkozott a Szegedi Ítélőtábla vezetőivel, majd dr. Katona Tibor, ítélőtáblai bíró ismertette az ítélőtáblák feladatait, illetve bemutatta a Szegedi Ítélőtábla épületét is. Látogatása zárásaként dr. Bittera Ádám, a Makói Járásbíróság elnökének vezetésével ellátogatott a Makói Járásbíróságra, ahol egy saját bíróságához hasonló méretű magyarországi járásbíróság munkájával is megismerkedhetett.

 

Szeged, 2017, november 23. napján

 

a Szegedi Törvényszlk Sajtóosztálya

Leave a Reply 237 megnézve, 1 alkalommal mai nap |