< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Előzetesben a 92 éves sértettet kifosztó gyanúsítottak

| Mobile | RSS

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Előzetesben a 92 éves sértettet kifosztó gyanúsítottak

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y

Előzetesben a 92 éves sértettet kifosztó gyanúsítottak

A Csongrád Megyei Főügyészség a hétvégi ügyeleti tevékenysége során előzetes letartóztatását indítványozta annak a három Tolna megyei férfinak, akik idős nőt fosztottak ki Hódmezővásárhelyen.

 

A megalapozott gyanú szerint a három férfi 2017. november 22. napján a délelőtti órákban jelent meg Hódmezővásárhelyen személygépkocsival. Röviddel azután, hogy a sértett lakásához megérkeztek, a gyanúsítottak közül ketten a lépcsőházba mentek, míg a harmadik férfi a gépkocsiban maradt és biztosította a helyszínt. A két gyanúsított becsöngetett az első emeleti lakásban élő 92 éves, bűncselekmény felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes nőhöz, majd közölték vele, hogy az önkormányzattól jöttek és a víznyomást kell ellenőrizniük. Azt is közölték a sértettel, hogy az ellenőrzés költsége 10.000.-Ft. A gyanúsítottak a jelenlétüket nem igazolták, igazolványt nem mutattak, iratot nem adtak át a sértettnek. A sértett ennek ellenére beengedte őket, majd a konyhában levő szekrény fiókjából 10.000.-Ft-ot adott a gyanúsítottaknak. Ezt követően a férfiak egyike a sértettet a fürdőszobába hívta, elterelve ezzel figyelmét, s megkérte, hogy a víznyomás ellenőrzése miatt maradjon ott és nyissa ki a vízcsapokat. Ez alatt társa a konyhaszekrény fiókjából magához vett további 116.000.-Ft készpénzt, majd a helyszínről eltávoztak. A gyanúsítottakat a rendőrök másnap állították elő és vették őrizetbe, valamint lefoglalták tőlük a sértettől elvitt készpénzt is.

 

A főügyészség valamennyi gyanúsítottal szemben a szökés és elrejtőzés, az eljárás meghiúsítása, valamint a bűnismétlés veszélye okán tett indítványt az előzetes letartóztatásuk egy hónapra történő elrendelésére, figyelemmel arra is, hogy mindannyiukkal szemben több büntetőeljárás van folyamatban, illetőleg többszörösen büntetett előéletűek.

 

A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adva mindhárom gyanúsított előzetes letartóztatását elrendelte. A végzések a gyanúsítottak és védőik fellebbezése okán nem emelkedtek jogerőre.

 

Az ügyben a nyomozást a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság folytatja a Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség felügyelete mellett.

 

 

S z e g e d, 2017. november 27.

 

Dr. Kopasz Zsolt

főügyész

Leave a Reply 75 megnézve, 1 alkalommal mai nap |