< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Vádemelés a 2000. novemberi szegvári emberölés ügyében

| Mobile | RSS

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Vádemelés a 2000. novemberi szegvári emberölés ügyében

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG
6720 Szeged, Stefánia sétány 10.

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y
Vádemelés a 2000. novemberi szegvári emberölés ügyében

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a szegvári nővel szemben, akit röviddel az elévülés előtt vontak felelősségre férje megölése miatt.

A vádirat szerint a vádlott és férje közötti házasság a 2000. év elejére megromlott, valamint a sértett rövid ideig tartó börtönbüntetése alatt a vádlott más férfiakkal is szexuális kapcsolatot létesített. Ebből adódóan a sértett 2000. szeptemberi szabadulását követően először féltékenységből, illetőleg anyagi jellegű ellentétek miatt tettlegességig is fajuló veszekedés alakult ki közöttük. A vádlott emiatt elhatározta, hogy elválik a sértettől, majd ezt követően keresetet is nyújtott be a bíróságon.

Vádlott 2000. november 17. napján az esti órákban Szentes külterületén bérmunkában szántást végzett, amikor is éjfélt röviddel megelőzően a szántóföldön megjelent a vádlottal közösen használt gépkocsival a sértett. A megérkezést követően a férj féltékenységre hivatkozva kérdőre vonta a vádlottat, majd közöttük veszekedés, dulakodás alakult ki. Ennek során a vádlott a traktorülés alatt levő pajszervasat magához vette és feje fölé emelve, nagy erővel megütötte a sértettet, aki a fejet ért ütés következtében összeesett és vérezni kezdett. A vádlott megnézte a sértett pulzusát és légzését, majd megállapította, hogy a sértett életjeleket már nem ad. Ezt követően több alkalommal a földön fekvő sértettet a pajszervassal ismételten megütötte. A vádlott a sértettet holttestét ismeretlen helyen elrejtette, amely azóta sem került elő.

A rendőrség a más ügyben folytatott nyomozás során a korábban eltűnés miatt folyamatban volt eljárás iratait újraértékelve indított nyomozást és hallgatta ki gyanúsítottként alig egy hónappal az elévülés előtt a szegvári nőt emberölés bűntette miatt 2015. októberében.

A főügyészség a vádlottat emberölés bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

S z e g e d, 2017. november 29.

Dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 665 megnézve, 1 alkalommal mai nap |