< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Nem így tervezte visszavonulását a jelenkor egyik legjobb bokszolója

| Mobile | RSS

Nem így tervezte visszavonulását a jelenkor egyik legjobb bokszolója

2017. december 4. | hozzászólás | Sport

Vereséggel búcsúzik Miguel Cotto /Fotó: Bad Left Hook

Vereséggel búcsúzik Miguel Cotto /Fotó: Bad Left Hook
Blikk-információ

Miguel Cotto vereséggel, világbajnoki cím nélkül és egy csúnya sérüléssel mondhat búcsút a sportnak.

Helyi idő szerint szombaton este a New York-i Madison Square Gardenben lépett – elmondása szerint utoljára – kötelek közé, Miguel Cotto.

A Puerto-Ricó-i bunyós rendkívül sikeres karriert hagy maga mögött, ugyanis a profi bunyóban eltöltött tizenhat éve alatt négy súlycsoportban is világbajnoki címet tudott szerezni.

Cotto generációja összes jelentős bajnokával kiállt, így bokszolt Floyd Mayweather, Manny Pacquiao, Saul Álvarez vagy éppen Shane Mosley ellen. Közülük Moselyt meg is verte, ami karrierje egyik legnagyobb sikere volt, de a többiek ellen is remek teljesítményt nyújtott.

Hattyúdala azonban nem a tervek szerint sikerült. Cotto a WBO nagyváltósúlyú világbajnoki címét tette kockára Sadam Ali ellen, akit előzetesen sokan leírtak és kritizáltak, amiért nem méltó ellenfél egy Cotto-kaliberű bunyóshoz.

Nos, ehhez képest Ali a vártnál lényegesen jobban teljesített, és többször is elkapta a bajnokot, aki sokszor nem tudott mit kezdeni fiatalabb kihívója gyorsaságával. Persze, a 37 éves Cottót nem lehetett leírni, életveszélyes balhorgaival rendre testen próbálta puhítani ellenfelét, és vélhetően a meccs kétharmadánál még a pontozólapokon is vezetett.

A hetedik menetben azonban pont a legnagyobb erősségének számító bal keze sérült meg – elszakadt a bicepsze –, így a meccs hátralévő részét lényegében egy kézzel küzdötte végig. Ezt Ali ki is használta, az utolsó négy menetet egyértelműen megnyerte, végül pedig egyhangú pontozással detronizálta a bajnokot.

Cotto a sérülés ellenére nem szomorkodott, a mérkőzés után megerősítette, hogy ez volt az utolsó meccse, és mostantól kizárólag a családjára szeretne fókuszálni. Ellenben a mérkőzést promótáló Oscar De La Hoya nem lenne meglepve, ha a sérülés okozta keserű szájíz miatt később újra ringbe lépne.

Elszakadt a bicepsze, ami tényleg rettentően rossz. Emiatt lehet oka arra, hogy visszatérjen, mivel most nem volt 100%-os.”

Cotto a meccs utáni sajtótájékoztatón sem tudott részt venni, ugyanis egyből kórházba szállították.

forrás:blikk.hu

Leave a Reply 38 megnézve, 1 alkalommal mai nap |