A Pécsi Járásbíróság 2017. december 5-én kihirdetett ítéletével H. L. vádlottat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette, valamint kötelezte az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére.
A vádlott férfi 2016. szeptember 12-én Pécsett egy helyi járatú autóbuszon utazott erősen ittas állapotban. Eközben – minden ok nélkül – az autóbuszvezetőhöz lépett és őt szidalmazni, fenyegetni kezdte. A sértett felszólította, hogy az utasok számára fenntartott helyen tartózkodjon, azonban a vádlott újra szidalmazni kezdte és megragadta a nyakát. A sértett ellökte a vádlott kezét, aki ezt követően két kézzel megragadta a kormányt és megpróbálta elrántani, de a sértett ellen tartotta. A vádlott magatartása miatt azonban az autóbusz a saját sávjában, jobbra-balra kismértékben kitért, de a másik sávba nem tért át. A sértett fékezéssel megállította a buszt, a vádlottat az utasok segítettek megfékezni.
A vádlott a közfeladatot ellátó sértettet, a gépjárművezetőt jogszerű eljárásában erőszakkal akadályozta, és bántalmazta, ezzel az utasok életét és testi épségét is veszélyeztette.
Az ítélet jogerős.
Pécs, 2017. december 5.
Pécsi Törvényszék Sajtóosztály