< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Az ELTE jogi kara nem akarta, de Áder elintézte, hogy Polt Péter professzor legyen

| Mobile | RSS

Az ELTE jogi kara nem akarta, de Áder elintézte, hogy Polt Péter professzor legyen

2017. december 6. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Bár az ELTE jogi karának tanácsa nem támogatta Polt Péter egyetemi tanári kinevezését, kerülőúton mégis megkapta a címet a legfőbb ügyész. A Magyar Közlönyben megjelent, hogy Áder János köztársasági elnöktől megkapta a címet a korábbi Fidesz-tag.

Polt Péter vezeti a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen a Büntetőjogi Tanszéket, és a 24.hu információi szerint ehhez jól jön a professzori cím, amihez viszont szükséges az egyetemi magántanári kinevezés. Ezt azért nem kaphatta meg, mert hiába habilitált, nem oktatott főállásban.

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar tanácsa júniusban szavazott először arról, hogy megadják-e Poltnak az egyetemi magántanári kinevezést. Akkor érvénytelen eredménnyel zárult a szavazás, de szeptemberben újból szavaztak, és egyértelműen elutasították a tudományos fokozat kiadását, írta a 444. Balog Zoltán javaslatára azonban Áder János így is megadta a címet Poltnak, aki így már hívhatja magát professzornak.

Mondja el véleményét a Facebook-oldalunkon!

forrás:index.hu
Leave a Reply 25 megnézve, 1 alkalommal mai nap |