< Böngészés > Főoldal / Fogyasztóvédelem, Nav / Blog article: Sándorfalva-Csongrád, avagy a tudatos vásárlók véleménye / Az igazság mindenkinek fáj…

| Mobile | RSS

Sándorfalva-Csongrád, avagy a tudatos vásárlók véleménye / Az igazság mindenkinek fáj…

2017. december 6. | hozzászólás | Fogyasztóvédelem, Nav

Sándorfalva-Csongrád, avagy a tudatos vásárlók véleménye

Az igazság mindenkinek fáj…

Több vevővel folytattam beszélgetéseket e két piacon. Igényt tartották rá. Keresték a társaságomat. Kíváncsiak voltak a személyes piaci élményeimmel kapcsolatban. Ez már az elismerés – oknyomozó újságírás felé hajló véleményeket mondtak a piac jelenlegi társadalmi-gazdasági konstrukcióiról, valamint a fejlődések elmaradásáról, amik megváltoztatják a vásárlási allűrjeinket. Nem mindenkinek muszáj hinni! Azok gerjesztik a haragkeltést, a pletyust, akik sza…ban vannak. Akik a sötétben bujkálnak. A vásárlók többsége tudja, s felkészült a fogyasztóvédelemből. A nyugta adása az még a mai piaci reflexió egyik csúnya mozzanata. Csongrádon lecsillapodtak a kedélyek. A lázító elemeknél a kezdeti láng, lobogás mára már hamuvá vált.

Sándorfalva helyzete egy kissé más deportálást igényel. A piaci helyzet s annak szokásai merevebbek. Ott is akadt egy árus, aki nekem ugrott s mindenki előtt átkiabált – amivel a nagynyilvánosság előtt megsértette a jó hírnevemet… azonban, később odajött s bocsánatot kért. Oké! Rendben! Elfogadtam. Tisztáztuk a szerepeinket a piac életében. Oknyomozó újságíróként a fogyasztók érdekeit védem, illetve a kormányunk gazdasági-társadalmi törvényi előírásait.

Tudomásom szerint senkit nem sértettem meg azzal, hogy engedéllyel – NAV- árusítok s minden tételt követően nyugtát adok! Ezzel is példát mutatok a mai piaci közszereplőknek- vásárlóknak és tudatom velük, milyen jogaik vannak, s mihez van joguk, s hogyan kell érvényesíteni.

Álljanak ki a véleményük mellett. Jótállási – garanciális bizonylatok nélkül ne vegyenek műszaki cikkeket és még fizetés előtt próbálják ki…működik- e a vasaló, hajszárító…stb.

A „parfümök” önmagukért beszélnek. Hogyan? Az árak mindent elmondanak s nem is kell kérdezni! Ünnepek előtti színek, illatok ne tévesszenek meg benneteket, mert a csapda mindig a nyakatokon van.

Bátran kérjétek a nyugtákat. Ám ezek előbb-utóbb megkövesednek s automatikusan nyújtsátok a kezeiteket. Azt tudnotok muszáj, hogy értetek vannak a kereskedők s a többiek. Miért? Mert nektek mindig igazatok van…

Remélem, Sándorfalva felébredt. Vigyázzatok a piacotokra, s ne engedjétek magatokat becsapni, átverni, kihasználni… stb.,.!

A vásárlás a boldogság hormonjainak a kielégítése. E- pillanatban semmi nem számít. Költekezünk vidáman, felszabadultan s közben csak rátok várnak az „akciók” s lecsapnak a bankok, hogy később kamatos kamattal fizessétek vissza a boldogsághormonok által okozott szemfényvesztést.

A piacoknak mindig is volt-van varázsereje. Vásárlásra ösztönöznek benneteket. A csilingelések, a karácsonyi hangulat, a Jézuska, a mikulás, a krampusz készenlétben állva várnak benneteket.

Gondoljatok arra, mikor lesz a következő nyugdíj vagy fizetés, s rendezve van-e a költségeitek…

Ne azokra haragudjatok, aki (k)segíteni akarnak rajtatok.

2017-12-06

-oil-

Idéznék a bibliából

Máté evangéliuma 23 -12

„Mert a ki magát felmagasztalja, megaláztatik; és a ki magát megalázza, felmagasztaltatik”

7-7.

„Kérjetek és adatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik néktek”

Leave a Reply 169 megnézve, 2 alkalommal mai nap |