< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article:

| Mobile | RSS

2017. december 7. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Philippe Lamberts: Magasabb sebességbe kell kapcsolni a migránsok kötelező betelepítését

Az unió tagjának lenni nem azt jelenti, hogy szemezgetni lehet, mit akarok betartani és mit nem. Az egész csomagot el kell fogadni, és nem csak azt, ami tetszik. Ha nem tetszik a csomag, ki lehet lépni, ez történt a Brexitnél. Philippe Lamberts belga európai parlamenti képviselő a közmédiának adott exkluzív interjúban arról beszélt, magasabb sebességre kell kapcsolnia Brüsszelnek a migrációs válság jelentette terhek elosztásában. Hozzátette, a többség akarata számít, azt be kell tartani, ha nem, akkor jöhet a büntetés.

Philippe Lamberts belga európai parlamenti képviselő, a Zöldek képviselőcsoportjának társelnöke, a Dublin-reform, az állandó menekültkvóták létrehozásának támogatója. A jelenlegi dublini rendszert nem tartja kielégítőnek.

Álláspontja szerint néhány tagállam, például Olaszország, Görögország, Spanyolország, Málta és Bulgária továbbra is aránytalan terheket vállal a migrációval kapcsolatos terhekből, és a problémákkal egyedül hagyja őket az Európai Unió.

Bírálja az Európai Tanácsot a késlekedésért, szerinte sokkal gyorsabban kellene végrehajtani a migránsok szétosztását a tagállamok között.

Megbízható szövetséges

Philippe Lamberts belga politikusként saját országa ellen javasolta a 7. cikk szerinti uniós eljárás megindítását, mert a belga kormány elutasította egy szíriai család humanitárius vízumkérelmét Belgiumban.
Kijelentette, hogy „egyetlen fal sem tudja megakadályozni a bevándorlók érkezését, és befogadásuk alapja a társadalmi igazságosság”.

Ő is szerepel azon a listán, amelyet Soros György alapítványa, a Nyílt Társadalom Alapítvány készített az Európai Parlamentben dolgozó megbízható szövetségeseiről. 266 név van a listán.

Elviselhetetlen az unió külső határain kialakult rendszer

A képviselő a dublini rendelet reformjával kapcsolatban elmondta: megdöbbentő, hogy az Európai Tanács mindeddig képtelen volt egyetértésre jutni, nem tudott döntést hozni egy olyan rendszerről, amiről az elmúlt időszakban bebizonyosodott, hogy működésképtelen.

„Teljesen megdöbbentett, amikor Donald Tusk közölte, hogy decemberben kezdik majd az erről szóló vitát, és bízik abban, hogy az egyetértés jövő év júniusára kialakulhat. Mindeközben tudjuk, hogy a helyzet, ami a működésképtelen dublini rendszer miatt kialakult egyes országokban, az unió külső határain, teljességgel elviselhetetlen” – nyilatkozta Philippe Lamberts.

„Elsősorban Máltára, Olaszországra, Görögországra és Bulgáriára gondolok, ahol az unió legveszélyeztetettebb külső határai húzódnak. Fontos lenne, hogy magasabb sebességre kapcsoljunk, és egy olyan rendszert alakítsunk ki, amely a menekültek fogadásának terheit egyenletesebben, igazságosabban teríti szét az uniós tagállamok között” – hangsúlyozta.

A képviselő elmondta: Magyarország nagyon nagy nyomásnak volt kitéve a nyugat-balkáni migrációs útvonalon, és nem volt jó, hogy Magyarország ebben magára maradt, másoknak is részt kellett volna vállalniuk ebben. A parlament javaslata épp egy ilyen rendszert tartalmaz.

forrás:híradó.hu

Leave a Reply 26 megnézve, 1 alkalommal mai nap |