< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Vádemelés a baleset helyszínéről elhajtó kerékpárossal sze

| Mobile | RSS

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Vádemelés a baleset helyszínéről elhajtó kerékpárossal sze

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG
6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y
Vádemelés a baleset helyszínéről elhajtó kerékpárossal szemben

 

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a szentesi férfival szemben, aki idén nyáron Szentes belterületén okozott balesetet.

A vádirat szerint a vádlott 2017. július 8. napján este 9 óra után Szentes belterületén közlekedett kerékpárjával világítás nélkül. A vádlott egy útkereszteződéshez érve a kihelyezett jelzőtábla ellenére nem biztosított elsőbbséget a neki balról szintén kerékpárral közlekedő sértettnek és nagy sebességgel elé hajtott. Az elsőbbségadási kötelezettség elmulasztása miatt a két kerékpáros összeütközött, mindketten az úttestre estek, s a sértettnek erősen vérezni kezdett az orra. A vádlott anélkül, hogy az általa okozott balesetben megsérült személynek a tőle elvárható segítséget nyújtotta volna, adatai hátrahagyása nélkül a helyszínt elhagyta.

A balesettel összefüggésben a sértett 8 napon túl gyógyulú súlyos, orrcsonttöréssel járó sérülést szenvedett el.

A vádirat szerint a vádlott megszegte az elsőbbségadással kapcsolatos közlekedési szabályokat, valamint azt a közlekedési szabályt, hogy a balesettel érintett jármű vezetője köteles azonnal megállni, a baleset folytán megsérült, vagy veszélybe került személy részére segítséget nyújtani, az esetleges további balesetek elkerülése érdekében minden tőle telhetőt megtenni.

A járási ügyészség a vádlottat segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntettével, valamint közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szentesi Járásbíróság fog dönteni.

 

S z e g e d, 2017. december 7.

Dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 67 megnézve, 1 alkalommal mai nap |