< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: KÖZÉPPONTBAN AZ ÚJ ELJÁRÁSJOGI KÓDEXEK – SAJTÓREGGELI A SZEGEDI TÖRVÉNYSZÉKEN

| Mobile | RSS

KÖZÉPPONTBAN AZ ÚJ ELJÁRÁSJOGI KÓDEXEK – SAJTÓREGGELI A SZEGEDI TÖRVÉNYSZÉKEN

KÖZÉPPONTBAN AZ ÚJ ELJÁRÁSJOGI KÓDEXEK – SAJTÓREGGELI A SZEGEDI TÖRVÉNYSZÉKEN

2017. december 6. napján tartotta a Szegedi Törvényszék második sajtóreggelijét, amelynek apropóját az új eljárásjogi kódexek hatálybalépése és a Szegedi Törvényszék előtt álló változások adták.

A megjelent sajtószervek képviselői dr. Tárkány-Szűcs Babett, a Szegedi Törvényszék elnöke köszöntötte, aki elsőként köszönetet mondott a sajtószervek 2017. évi munkájáért, az állampolgárok hiteles és időszerű tájékoztatásáért.

 

 

Kiemelte, hogy a 2018-as évben számos, az állampolgárokat jelentősen érintő változás lép hatályba, amelyek kapcsán kérte a sajtószervek közreműködését a folyamatos és időszerű tájékoztatásban.

A Polgári perrendtartás állampolgárokat érintő legfontosabb változásairól dr. Lakatos Péter, a Szegedi Törvényszék Polgári-, Gazdasági-, Közigazgatási – és Munkaügyi Kollégium vezetője nyújtott tájékoztatást. Dr. Cséffán József, az Alföldi Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium kollégiumvezetője a munkaügyi perek, valamint a Közigazgatási perrendtartás legfontosabb újdonságairól számolt be a jelenlévőknek. A törvényszék honlapján folyamatosan bővülő tájékoztató anyagokkal is igyekszik segíteni az állampolgárok tájékoztatását.

Dr. Tárkány-Szűcs Babett ismertette a 2017. szeptember 01. napjától a Szegedi Törvényszéken kísérleti jelleggel elindított Bírósági Elektronikus Tájékoztatási és Figyelmeztető Rendszert (BETFR), kiemelte, hogy a bírósági szervezetrendszer ezen projekt keretében is igyekszik lépést tartani a technika fejlődésével és a XXI. század kihívásaival, az állampolgárok igényeinek minél teljesebb körű kiszolgálásával.

Ismertette továbbá a Szegedi Törvényszék Szeged, Széchenyi tér 4. szám alatti épületének felújításával kapcsolatos költözésre vonatkozó információkat, kiemelve annak jelentőségét, hogy az ügyfelek folyamatos tájékoztatása érdekében a törvényszék honlapjánnaprakész információk kerülnek elhelyezésre.

Tájékoztatta egyidejűleg a megjelenteket a regionális Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság felállításával kapcsolatos folyamatokról az első körben lezajlott létszámfejlesztésekről, valamint ennek kapcsán az állampolgárokat érintő változásokról.

 

 

A sajtóreggeli utolsó témájaként bemutatásra került az Országos Bírósági Hivatal Kommunikációs kérdőívének kiértékeléséről szóló kiadvány, amelynek kapcsán a Szegedi Törvényszék Sajtóosztálya külön köszönetét fejezte ki az azt kitöltő sajtómunkatársak visszajelzéséért, hiszen a visszajelzések által lehet továbbfejleszteni a bíróság kommunikációs tevékenységét.

A témák ismertetését követően kötetlen beszélgetés keretében nyílt lehetőség a sajtó munkatársait érdeklő kérdések megvitatására, többek között az épület felújítással kapcsolatos vagy a közérthető bírósági döntések kérdéséről történő eszmecserére.

A sajtóreggelit követően a Szegedi Törvényszék elnöke számos interjút adott a Sajtóreggeli témáit illetően.

 

Szeged, 2017. december 6. napján

 

a Szegedi Törvényszék Sajtóosztálya

Leave a Reply 281 megnézve, 1 alkalommal mai nap |