< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: Tájékoztatás nem jogerős ítéletről – kifosztás bűntette

| Mobile | RSS

Tájékoztatás nem jogerős ítéletről – kifosztás bűntette

Tájékoztatás nem jogerős ítéletről – kifosztás bűntette

A Szegedi Járásbíróság nem jogerősen bűnösnek mondta ki K. I. vádlottat kifosztás bűntette miatt, ezért őt 1 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott a büntetés kétharmad részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra.

A nem jogerős ítélet tényállásának lényege szerint a vádlott 2017. június 30. napján este kilenc óra körüli időben beszélgetett Szeged-Kiskundorozsmán barátaival az utcán. Az utca túloldaláról segítséget kért tőlük a gurulós járókerettel közlekedő sértett, mivel elesett és egyedül nem tudott felállni, a vele lévő társa szintén mozgáskorlátozott volt, így nem tudott segíteni neki.

A vádlott barátaival a sértettnek a felálláshoz segítséget nyújtott, azonban a vádlott eközben a járókereten lévő csomagtartóból eltulajdonította a sértett pénztárcáját a benne lévő készpénzzel és személyi okmányokkal együtt. A sértett az eltulajdonítást nyomban észlelte és a vádlott után kiabált, aki a helyszínről elfutott.

A vádlott az értékeket a bűncselekmény elhárítására – mozgáskorlátozottságból fakadó fogyatékosságánál fogva – korlátozottan képes sértettől vette el.

A bíróság ítélete vonatkozásában az ügyész, a vádlott és védője is 3 nap gondolkodási időt tartottak fent az esetleges fellebbezés bejelentésére, így az nem emelkedett jogerőre.

További felvilágosítás a Szegedi Törvényszék Sajtóosztályától kérhető.

Szeged, 2017. év december hó 06. napján

Leave a Reply 107 megnézve, 1 alkalommal mai nap |