< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Vádemelés az angol kábítószercsempésszel szemben

| Mobile | RSS

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Vádemelés az angol kábítószercsempésszel szemben

 

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG
6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.

 

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y
Vádemelés az angol kábítószercsempésszel szemben

 

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal az angol állampolgárságú, de kurd nemzetiségű férfival szemben, aki idén márciusban közel 7 kg ópiumot próbált Magyarországra csempészni.

A vádirat szerint az Irak kurdok lakta területén születő, de 2011. óta Angliában élő és angol állampolgársággal rendelkező férfi 2017. március 7. napján utazott Irakba egy barátjával azért, hogy a családját meglátogassa. A találkozó során megismerkedett egy az eljárás során ismeretlenül maradt személlyel, aki felajánlotta a vádlottnak, hogy később kifizetendő 500 angol font fejében átad neki 7 csomagot, amelyet a vádlott az autója pótkerekébe rejtve Angliába csempész és amellyel nagy pénzt kereshet. A vádlott ebbe beleegyezett, átadta a gépkocsit az ismeretlenül maradt megbízónak, aki azt egy óra múlva visszaadta a vádlottnak a pótkerékbe rejtve a 7 csomag kábítószerrel. Fentieket követően a vádlott az autóval visszaindult Nagy-Britanniába, majd április 13. napján este fél nyolckor belépésre jelentkezett Szerbia irányából Magyarország területére a Röszke autópálya határátkelőhelyen. Az útlevélvizsgálatot követő tételes vámvizsgálat során az autó pótkerekében megtalálták és lefoglalták a 7 csomag, mindösszesen 7 kg kábítószergyanús anyagot, amelyről megállapítást nyert, hogy az ópiumot, valamint morfinbázist és kodeinbázist tartalmaz és amelynek tiszta hatóanyagtartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határát meghaladja, annak mintegy négyszerese.

A főügyészség a vádlottat különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja.

A vádemeléskor előzetes letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

 

S z e g e d, 2017. december 12.

Dr. Kopasz Zsolt
főügyész

 

Leave a Reply 87 megnézve, 1 alkalommal mai nap |