< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: EU-csúcs – Nézőpont Intézet: többségben vannak a kötelező kvóta mellett álló tagállamok

| Mobile | RSS

EU-csúcs – Nézőpont Intézet: többségben vannak a kötelező kvóta mellett álló tagállamok

2017. december 16. | hozzászólás | Közélet

Európai Unió-társadalom-migráció

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál logója

EU-csúcs – Nézőpont Intézet: többségben vannak a kötelező kvóta mellett álló tagállamok Még mindig azok a tagállamok vannak többségben, amelyek rá szeretnék erőltetni a kötelező kvótát az Európai Unióra – mondta Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

Az elemző szerint ezen országok úgy látják, a kötelező szétosztás jelenti a legjobb megoldást a menekültválság kezelésére. Példaként megemlítette Franciaországot és Németországot, az EU két vezető hatalmát, amelyek továbbra sem hajlandóak “váltani” a kérdésben.
Hozzátette, Donald Tusk, az uniós tagországok állam- és kormányfőit tömörítő Európai Tanács elnökének helyzete rámutat, hogy aki ki meri mondani az igazságot a kérdésben, komoly támadások kereszttüzébe kerül.
Ugyanakkor jól látszik az is – mondta az elemző -, hogy Tusk érzi, az uniós polgárok véleménye ellentétes a brüsszeli állásponttal a kötelező kvóta ügyében.

fecsego.eu/MTI

Leave a Reply 97 megnézve, 1 alkalommal mai nap |