< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Miért ennyire népszerűek a lakókocsik?

| Mobile | RSS

Miért ennyire népszerűek a lakókocsik?

2017. december 16. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Miért ennyire népszerűek a lakókocsik?


A Bailey of Bristol Európa egyik legnagyobb lakókocsi gyártója, és egyúttal az Egyesült Királyság legrégebbi szabadidős járműgyártója, a 70 éve alapított cég ma is igazi családi vállalkozás. A Bailey évente mintegy 7 ezer lakókocsit értékesít, évi 100 millió fontos bevételt termel. Ugyanakkor a cégvezető, Bart Day elmondása szerint a közeljövőben a termelést 10 ezer lakókocsi előállítására szeretnék felfuttatni.

Az elmúlt 12 hónapban több mint 22 ezer lakóautót értékesítettek Nagy-Britanniában és ez több mint hét százalékos növekedést jelent a tavalyihoz képest. Míg a teljes szabadidős járművek piaca – ami magában foglalja a lakóautókat és az utánfutóval a személyautókhoz kapcsolt egységeket – kilenc százalékos emelkedéssel 56 ezerre nőtt.

A szigetország lakói továbbra is Európa legnagyobb lakókocsi felvásárlói,

az Egyesült Királyság piacánál már csak az Egyesült Államoké nagyobb. John Lally, a lakókocsik kereskedelmét nyomon követő szervezet (NCC) elemzője szerint ez a növekedés a nyaralási szokások megváltozásának következménye.

A Swift lakóautójaForrás:Swift

Brat Day szerint azért különösen kedvelt a lakókocsi-használat az országában, mert mindannyian kicsit „felfedezőként” tekintenek magukra, és a saját „kastély” birtoklása – még ha kerekeken is gurul – az angol tudat része.

A Bailey lakókocsik ára 15 ezer és 27 ezer font között mozog, és a vásárlók inkább választják lakókocsit, mint egy drágább külföldi nyaralást.

Szinte minden új lakóautó jól szigetelt, beépített fűtéssel és WC-vel rendelkezik – vége azoknak az időknek, amikor meg lehetett fagyni az egy légtérrel rendelkező járműben. Az otthon kényelmét képes biztosítani egy lakóautó.

Bárhol parkolhatsz, és akárhol is ébredsz fel, ha nem tetszik a környezet, továbbállsz. Az egész a kalandról szól” – nyilatkozta Dan Trudgian, lakókocsi tulajdonos a BBC-nek. Aki YouTube csatornát indított, hogy eloszlassa a kezdő lakókocsi tulajdonosok félelmeit, és hogy minél több embernek mutassa meg ennek a kalandnak a pozitív oldalát.

A Swift lakóautójaForrás: Swift

A Swift Group – Nagy Britannia legnagyobb lakóautó gyártója – lefedi a hazai vásárlói piac 40 százalékát és éves szinte 200 millió fontos bevételt könyvel el. Ráadásul a fiatal generációt is be akarja vonzani a lakóautós nyaralások szépségeibe.

Azokat célozzuk meg, akik szeretnek kerékpározni, halászni vagy motoros sportokat űzni – mondta Nick Page kereskedelmi igazgató.

A lakóautók elterjedéséhez az is hozzájárult, hogy már akár hitelre is lehet venni ilyen járművet.

Az Egyesült Királyságban sikeres eladások mellett a Swift exportra is gyárt: Németország, Svédország, Hollandia, Ausztrália, Kína és még Dél-Korea is szerepel a célországok között.

forrás:origo.hu

Leave a Reply 122 megnézve, 1 alkalommal mai nap |