< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Megint átszökött egy katona az észak-koreai határon

| Mobile | RSS

Megint átszökött egy katona az észak-koreai határon

2017. december 21. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Megint átszökött egy katona az észak-koreai határon

Idén már a negyedik észak-koreai katona szökött át Dél-Koreába csütörtökön a két országot elválasztó demilitarizált övezeten keresztül. A dél-koreai hadsereg tájékoztatása szerint egy viszonylag alacsony rangú észak-koreai katonáról van szó, aki reggel nyolckor a demilitarizált övezet középnyugati részén

a sűrű ködöt kihasználva egyszerűen átsétált a világ egyik legszigorúbban védett határszakaszán, és jelentkezett a túloldalon.

A szökevény nyomában loholó észak-koreai katonák megközelítették a határvonalat, és csak azután álltak meg, hogy a dél-koreai oldalról mintegy 20 figyelmeztető lövést adtak le rájuk. Ezután 40 perccel pedig lövéseket lehetett hallani a határ északi oldaláról, de magát a határt nem érték el lövedékek.

Óriásférgeket találtak az Észak-Koreából elszökött katonában

Óriásférgeket találtak az Észak-Koreából elszökött katonában

Kész esettanulmányt adott a férfi bélrendszere a diktatúra egészségügyi- és agrárrendszeréről.Tovább

Legutóbb öt héttel ezelőtt, novemberben szökött át egy észak-koreai katona Dél-Koreába. Ő drámai, videón is megörökített üldözést követően jutott át a déli oldalra Panmindzsonnál. A 24 éves katonát több lövés is érte, és azonnal meg kellett operálni. De az orvosoknak nem csak a szilánkokat kellett eltávolítani belőle, hanem olyan, már régóta meglévő betegségeit is, mint a tbc, hepatitisz B és férgesség.

Ezzel egy időben a szöuli országegyesítési minisztérium arról adott számot, hogy szerdán két észak-koreai férfira bukkant a dél-koreai haditengerészet, akik szintén közölték, hogy Dél-Koreába akarnak szökni.

Idén 15 ember szökött át a kommunista diktatúrából Dél-Koreába, háromszor annyian, mint tavaly.

(MTI)

forrás:index.hu

Leave a Reply 42 megnézve, 1 alkalommal mai nap |