< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Újabb ellenzéki pártokat büntet az ÁSZ)))Un altro partito di opposizione è punito dalla SAO

| Mobile | RSS

Újabb ellenzéki pártokat büntet az ÁSZ)))Un altro partito di opposizione è punito dalla SAO

2017. december 21. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Újabb ellenzéki pártokat büntet az ÁSZ

MTI Fotó

A Jobbik gigabüntetése után az LMP, a DK, az Együtt és a Párbeszéd kapott furcsa büntetést az Állami Számvevőszéktől – értesült a Mérce.hu. Mind a négy párt esetében az irodabérlést kifogásolja a volt Fidesz-képviselő, Domonkos László által vezetett számvevőszék.

A kiszabott bírság összege 5 és 10 millió forint között mozog. A pártok megerősítették a portál információját, és egyöntetűen nevetségesnek tartják az ÁSZ lépését.

A Párbeszéd központi irodájának bérlését a számvevőszék korábban nem kifogásolta. Tordai Bence, a párt szóvivője a elmondta: szerinte ez egy politikai megrendelésre készült jelentéstervezet, amelynek lényege, hogy a Jobbik illegális finanszírozási ügyével összekössék a többi ellenzéki pártot.

Szigetvári Viktor is önkényesnek nevezte az ÁSZ döntését, amit az Együtt szerdán kapott kézhez. Náluk is hasonló a helyzet: egy olyan, 2014 óta bérelt iroda miatt jött a büntetés, amit már ellenőrzött az ÁSZ, és részben az Országgyűlés Hivatala intézi a bérlést. Sebián-Petroszki László, a DK pártigazgatója elmondta, hogy náluk az adott időszakban 25 vidéki és 2 központi irodát vizsgálhatott a számvevőszék, de a jelentéstervezet nem mondja meg még azt sem, melyik irodákról van szó. Az LMP-t is megbüntette a számvevőszék az irodabérlése miatt, de a párt – mivel még nem kapta kézhez a jelentés tervezetet – egyelőre nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

A portál emlékeztet rá, hogy a pártoknak 15 napjuk van észrevételt tenni, de fellebbezési lehetőségük nincs.

forrás:népszava online.hu

Un altro partito di opposizione è punito dalla SAO

Foto MTI

Dopo la prigionia di Jobbik, LMP, DK, Together and Dialogue hanno ricevuto una strana punizione dall’Ufficio di controllo dello Stato – Mérce.hu ha informato. Per tutte e quattro le parti, l’ufficio dell’ex rappresentante di Fidesz, László Domonkos, è incaricato dell’affitto dell’ufficio.

L’importo della sanzione irrogata è compreso tra 5 e 10 milioni di fiorini. Le parti hanno confermato le informazioni del portale e considerato il passo della SAO unanimemente ridicolo.

La Corte dei conti non ha sollevato obiezioni sul noleggio della sede centrale del Dialogo. Bence Tordai, portavoce del partito, ha detto: ritiene che questo sia un progetto di relazione su un ordine politico, la cui essenza è di collegare gli altri partiti di opposizione al finanziamento illegale di Jobbik.

Anche Viktor Szigetvári ha definito la decisione dell’arbitrato SAO, che aveva ricevuto mercoledì. La situazione è simile: nel caso di un ufficio in affitto che è stato affittato dal 2014, la sanzione è stata imposta dalla SAO e in parte dall’ufficio del Parlamento. Il tenente Sebián-Petroszki, il direttore del partito del DK, ha affermato che 25 dei due uffici centrali e del paese sono stati controllati dal tribunale in quel momento, ma il progetto di relazione non dice nemmeno quali siano gli uffici coinvolti. La LMP è stata anche punita dalla Corte dei conti a causa delle sue offerte di ufficio, ma il partito, non avendo ancora ricevuto il progetto di relazione, non era disposto a commentare la questione per il momento.

Il portale ci ricorda che le parti hanno 15 giorni per commentare ma non hanno la possibilità di presentare ricorso.

fonte: wordpress.com

Leave a Reply 112 megnézve, 1 alkalommal mai nap |