< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Vádemelés az albán kábítószercsempésszel szemben

| Mobile | RSS

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Vádemelés az albán kábítószercsempésszel szemben

     CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG

          6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.


S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y

Vádemelés az albán kábítószercsempésszel szemben

 

 

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal az albán férfival szemben, aki 2017. év májusában 25 kg marihuanát próbált meg Magyarország területére csempészni.

 

A vádirat szerint a vádlott 2017. év elején ismerkedett meg Albániában egy férfival, akitől pénzt kért. Mivel a vádlott tartozását nem tudta megadni, ezért elvállalta, hogy mintegy 800 euró fejében gépkocsival kábítószert szállít Albániából Németországba. Ennek érdekében egy barátja autóját kérte kölcsön és azt odaadta a megbízóinak, akik elrejtették a gépkocsiban a kábítószert. Ezt követően rábeszélte barátját, a gépkocsi tulajdonosát, hogy menjenek el együtt Németországba szórakozni, de az utazás valódi célját nem árulta el neki. Fentieknek megfelelően 2017. május 2. napján érkeztek Szerbia irányából a Röszke autópálya határátkelőhelyre úgy, hogy a gépkocsit a vádlott barátja vezette, míg a vádlott utasként tartózkodott benne. A beléptetéskor elrendelt tételes vámvizsgálat során a csomagtartóban elhelyezett bőröndökből, valamint az autó hátsó futóműveinek zárt üreges részéből lefoglalásra került 33 csomag, mindösszesen 25 kg tömegű kábítószergyanús anyag. A vizsgálatok megállapították, hogy a becsempészni szándékozott növényi törmelék kannabiszt tartalmaz, amely kábítószernek minősül. A vádlott által becsempészni szándékozott marihuana tiszta hatóanyagtartalma meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, annak több mint kétszerese.

 

Az ügyészség a vádlottat különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja.

 

A vádemeléskor előzetes letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

 

 

 

S z e g e d, 2018. január 4.

 

Dr. Kopasz Zsolt

főügyész

 

Leave a Reply 94 megnézve, 1 alkalommal mai nap |