< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Rendőrök ellenőrizhetik mivel fűtenek a családi házban élők! Rendőrök vizsgálhatják a kályhákat és akár 300 ezer forintos bírságot is kiszabhatnak! Nagyon szigorú fűtésszabályok jönnek! (1. oldal)

| Mobile | RSS

Rendőrök ellenőrizhetik mivel fűtenek a családi házban élők! Rendőrök vizsgálhatják a kályhákat és akár 300 ezer forintos bírságot is kiszabhatnak! Nagyon szigorú fűtésszabályok jönnek! (1. oldal)

2018. január 12. | hozzászólás | Közélet
Rendőrök ellenőrizhetik mivel fűtenek a családi házban élők! Rendőrök vizsgálhatják a kályhákat és akár 300 ezer forintos bírságot is kiszabhatnak! Nagyon szigorú fűtésszabályok jönnek!

Rendőrök ellenőrizhetik mivel fűtenek a családi házban élők! Rendőrök vizsgálhatják a kályhákat és akár 300 ezer forintos bírságot is kiszabhatnak! Nagyon szigorú fűtésszabályok jönnek! (1. oldal)

ostantól rendőrök ellenőrizhetik mivel fűtenek a családi házban élők,akár 300 ezer forintos büntetés is kiszabható

Hiába járhat több százezres büntetés az illegális szemétégetésért, sokan ennek ellenére hulladékkal fűtenek be télire. A Levegő Munkacsoport javaslata szerint a rendőröknek kellene fellépnie az illegális hulladékégetők ellen -olvasható a Magyar Nemzetben.

A munkacsoport szerint ugyanis vidéken és a nagyvárosok peremkerületein bevett szokás, hogy télen szeméttel fűtsenek be a kályhákba. Ilyenkor minden bekerül a tűzbe: a háztartási hulladéktól kezdve a PET-palackokon keresztül a régi bútorokig bármit elégetnek.

Ez viszont jelentősen megemeli a szálló por koncentrációját, a porszennyezés háromnegyedéért felelős ez a típusú égetés. Ebből kiindulva talán nem is meglepő, hogy az elmúlt napokban a szállópor koncentrációja sokszor az egészségügyi határérték közel háromszorosát is elérte, ami elsősorban a szmogfelhő kialakulásában látszódott.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
DEC09

Ez nem csak szociális kérdés, nagyon sokan tudatlanságból dobnak a tűzre háztartási hulladékot – mondta Lenkei Péter, a munkacsoport természetvédelmi mérnöke. A szegényebb megyékben gyakran előfordul, hogy valóban nincs más tüzelő, azonban sok helyen hiányos az emberek ismerete ezzel kapcsolatban.

Az illegális szemétégetésért nagy büntetés járhat, a hatóságok 75 és 300 ezer forint közötti bírságot szabhatnak ki, ha zárt térben teszik (pl: kályha), szabadtéren pedig 25 és 100 ezer forint között. Forrás: www.penzcentrum.hu

Leave a Reply 42 megnézve, 1 alkalommal mai nap |