< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Tiborcz volt cégénél súlyos szabálytalanságot talált az OLAF, jogi lépéseket javasol az ügyészségnek)))) Tiborcz a constaté une grave irrégularité dans son entreprise, l’OLAF propose une action en justice à l’accusation

| Mobile | RSS

Tiborcz volt cégénél súlyos szabálytalanságot talált az OLAF, jogi lépéseket javasol az ügyészségnek)))) Tiborcz a constaté une grave irrégularité dans son entreprise, l’OLAF propose une action en justice à l’accusation

2018. január 12. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Tiborcz volt cégénél súlyos szabálytalanságot talált az OLAF, jogi lépéseket javasol az ügyészségnek

Súlyos szabálytalanságokat tárt fel az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF) az Elios Innovatív Zrt. által 2011 és 2015 között elnyert, uniós pénzeket felhasználó közbeszerzésekkel kapcsolatban – írja az Index a Wall Street Journal értesülése alapján. A hivatal már megküldte a jelentését a magyar ügyészségnek, és azt javasolja, hogy tegyenek jogi lépéseket. OLAF az Európai Bizottságnak azt javasolja, hogy kérje vissza a a projektekre elköltött 40 millió eurót (1,2 milliárd forint).

Az OLAF kétéves nyomozása során 35 2011 és 2015 közötti közbeszerzést vizsgált, és nemcsak szabálytalanságokra, hanem összeférhetetlenségre is bukkant: a nyomozásból kiderült, hogy Hamar Endre, az Elios egykori tulajdonosának cége, a Sistrade úgy vett vett részt egyes pályázatok előkészítésében az önkormányzatok részéről, hogy Hamar közben az Eliosban is tulajdonos volt. Az Elios az EU-s pénzekből a magyar települések közvilágítását modernizálta.

 forrás:168óra.hu
Tiborcz a constaté une grave irrégularité dans son entreprise, l’OLAF propose une action en justice à l’accusation
L’Office de lutte anti-fraude de l’Union européenne (OLAF) a identifié de graves irrégularités dans les marchés publics des fonds européens attribués par Elios Innovative Zrt entre 2011 et 2015, selon l’annonce du Wall Street Journal. Le Bureau a déjà envoyé son rapport au bureau du procureur hongrois et propose d’intenter une action en justice. L’OLAF recommande à la Commission européenne de récupérer 40 millions d’euros (1,2 milliard de forints) dépensés pour des projets. OLAF au cours de l’enquête de deux ans a examiné les marchés de 35 en 2011 et 2015, non seulement les irrégularités mais le conflit est également apparu: il est avéré nyomozásból Endre Hamar, l’ancien propriétaire Elios de son entreprise, Sistrade a participé à la préparation de chaque proposition de la part des gouvernements à Bientôt, il était le propriétaire d’Elios. Elios a modernisé l’éclairage public des colonies hongroises grâce aux fonds européens.
Source: 168óra.hu
Leave a Reply 40 megnézve, 1 alkalommal mai nap |