< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Lékai Máté: Ez nem történhet meg egyszer

| Mobile | RSS

Lékai Máté: Ez nem történhet meg egyszer

2018. január 14. | hozzászólás | Sport
Hungary's fans cheer their team during the group D match of the Men's 2018 EHF European Handball Championship between Denmark and Hungary in Varadzin, Croatia on January 13, 2018.   / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK

Lékai Máté: Ez nem történhet meg egyszer

Mint ahogy arról szombaton a 24.hu is beszámolt, a magyar férfi kézilabda-válogatott vereséggel kezdett a horvátországi férfi kézilabda-Európa-bajnokságon. A meccs után a csapat egyik legjobbja, Lékai Máté azt mondta, csapatként nem szabad annyira szétesniük, ahogyan az olimpiai címvédő Dánia elleni vesztes mérkőzés második félidejében tették.

A szoros első félidő után a másodikat is jól kezdtük, feljöttünk döntetlenre, de utána érthetetlen hibákat vétettünk, legfőképpen én. Azután még a védekezésünk is szétesett, mindenből gólt kaptunk, mi viszont nem tudtunk betalálni, kiállításokat kaptunk

– elemezte a 32-25-re elveszített találkozót Lékai. Hangsúlyozta, nagyon sajnálja a meccs utolsó húsz percét, illetve a kilátogató magyar szurkolókat, akik remek hangulatot teremtettek a telt házas csarnokban.

Nem eshetünk szét csapatként ennyire. Hatvan percből áll egy meccs, tehát hiába nézzük az első negyvenet, inkább az utolsó húszról kell beszélni, mert az nem történt meg még egyszer, ami akkor

– szögezte le rendkívül kritikusan a tavalyi év legjobb magyar kézilabdázójának választott irányító. Lékai úgy fogalmazott, a dánok voltak a meccs esélyesei, de az első negyven perc alapján szorosabb lehetett volna a végeredmény. Hozzáfűzte, elemezni fogják a történteket, Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány is elmondja majd a tanulságokat, a játékosok is megbeszélik egymás között a tapasztalataikat, és készülnek a spanyolok elleni, hétfői mérkőzésre.

A dánok is küszködtek, mindennel megpróbálkoztak, de a végén már bármilyen figurát játszottak, minden összejött nekik. Most kell megmutatnunk, mennyire vagyunk csapat, össze tudunk-e állni, és felpörögni egy ilyen vereség után.

Ljubomir Vranjes pozitívabban értékelt, ugyanis emlékeztetett, hogy negyven percen keresztül jól játszott csapat, azzal az időszakkal kimondottan elégedett.

A dánok rendkívül nagy nyomást gyakoroltak ránk, amivel meggyűlt a bajunk. Nagyszerű játékosaik vannak, akik ezúttal is gyorsan kézilabdáztak, és sajnos nem tudtuk tartani őket. A fiatal játékosaink jól teljesítettek, és a többiek is a lehető legtöbbet kihozták magukból, de tudom, hogy képesek még ennél is jobban játszani

– nyilatkozta. A svéd edző kiemelte, hogy a hangulat csodálatos volt, a fantasztikus szurkolók sokat segítettek a csapatnak.

A magyar válogatott hétfőn 18.15-től Spanyolországgal mérkőzik Varasdon, majd szerdán Csehország ellen zárja a csoportkört.

forrás:hír24.hu

Leave a Reply 64 megnézve, 1 alkalommal mai nap |