< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Vádemelés a német embercsempésszel szemben

| Mobile | RSS

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Vádemelés a német embercsempésszel szemben

     CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG

          6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.


S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y

Vádemelés a német embercsempésszel szemben

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a német férfival szemben, aki egy koszovói nőt próbált lakóautója ágyneműtartójában az Európai Unió területére csempészni.

 

A vádirat szerint a Németországban élő vádlott interneten keresztül megismerkedett egy koszovói nővel, s az internetes kapcsolat során megbeszélték, hogy a vádlott segítséget nyújt abban, hogy a nő Szerbia területéről Németországba utazzon. A megbeszélteknek megfelelően a vádlott  2017. november 1. napján Németországból Szerbiába, Belgrádba utazott a tulajdonát képező és általa vezetett német honosságú lakóautóval. Még aznap a délutáni órákban a vádlott gépkocsijába beszállt a nő és elindultak együtt Magyarország irányába. A Röszke autópálya határátkelőhelyhez érve este 9 óra körüli időben még a határ előtt a nő a gépkocsi lakóterébe ment, ahol bebújt az ágyneműtartóba. A határellenőrzés során átvizsgálásra került a gépkocsi utastere is, ahol az intézkedő rendőrök az ágymatrac alatt, az ágyneműtartóban megtalálták a koszovói állampolgárt, aki semmilyen a jogszerű magyarországi tartózkodását igazoló okmányokkal nem rendelkezett.

 

Az ügyészség a vádlottat embercsempészés bűntettével vádolja.

 

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

 

 

S z e g e d, 2018. január 18.                         

 

Dr. Kopasz Zsolt        

       főügyész

 

Leave a Reply 66 megnézve, 1 alkalommal mai nap |