< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Egy zsák rohadt narancsot akartak a Fidesz-székház elé önteni

| Mobile | RSS

Egy zsák rohadt narancsot akartak a Fidesz-székház elé önteni

2018. január 21. | hozzászólás | Életképek/bulvár

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál logója

Egy zsák rohadt narancsot akartak a Fidesz-székház elé önteni

Megcsonkítják a Városligetet – legalábbis ezt állítják a Ligetvédők, akik a Rondó megmentéséért tüntettek. Itt épül majd az új Néprajzi Múzeum. A tüntetők szerint több száz éves fákat szeretnének átültetni. Ezt elhibázott döntésnek tartják, mert az idős fák nem biztos, hogy túlélik.

Az új Néprajzi Múzeum területén a tervezők a mostaninál több zöldfelületet ígérnek. A tüntetők szerint azonban elveszik a fejlesztésekkel a park legértékesebb részeit. Most éppen a Rondót. Ezért több mint százan demonstráltak.

Zugló polgármestere – Karácsony Gergely – is feltűnt a tüntetők között. Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje szerint a Városliget Budapest tüdeje, ezért meg kell menteni, amit már csak a civilek tudnak. Az Együtt miniszterelnök – jelöltje sem támogatja a projektet.

A demonstráció közben rendőrök lepték el és vették körbe a Fidesz székházát, ugyanis a békés tüntetésen megjelentek a ligetvédők aktivistái is, akik egy zsák rohadt narancsot szerettek volna a Lendvai utcai pártszékház elé önteni. A több mint 100 rendőr láttán viszont meggondolták magukat és elvonultak.

fecsego.eu/atv.hu

Leave a Reply 106 megnézve, 1 alkalommal mai nap |