< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Az utolsó fotók – börtönben halt meg a Heil Hitler köszöntés kitalalálója – soha nem látott felvételek Rudolf Hessről

| Mobile | RSS

Az utolsó fotók – börtönben halt meg a Heil Hitler köszöntés kitalalálója – soha nem látott felvételek Rudolf Hessről

2018. január 24. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Az utolsó fotók – börtönben halt meg a Heil Hitler köszöntés kitalalálója – soha nem látott felvételek Rudolf Hessről

Adolf Hitler és Rudolf Hess / Fotó: Profimedia-Reddot

      
Blikk-összeállítás

Úgy tudni, ezek az utolsó fotók a hírhedt Rudolf Hessről, aki a 80-as években halt meg egy börtönben.

Hitler őrültnek bélyegzett helyetteséről soha nem látott képek, illetve vele kapcsolatos dokumentumok kerültek elő. Levelekben írta meg, hogy a fia miatt akart véget vetni a háborúnak, ezért is utazott annak idején Angliába Hitler tudta nélkül, hogy titokban tárgyaljon a szövetségesekkel. A tárgyalások kudarcba fulladtak, Hesst először a Towerba zárták, majd a háború után a nürnbergi perben életfogytig tartó börtönre ítélték. Hess 40 évig raboskodott a spandaui börtönben, ahol 1987-ben, 93 évesen halt meg. A halála körülményei tisztázatlanok, hivatalosan öngyilkos lett, de vannak, akik úgy gondolják, a britek végeztek vele valamiért.

A mostani képeket, dokumentumokat az a brit börtönigazgató gyűjtötte össze, aki személyesen is ismerte a náci vezetőt a rabsága alatt. Végül a börtönigazgató fia, Henry Aldridge hozta nyilvánosságra az archív felvételeket.

Rudolf Hess részt vett a faji törvények megalkotásában, ő találta ki a Heil Hitler! köszöntést és a Führer elnevezést is. Később a törtető Göring miatt háttérbe szorult, de megmaradt Hitler második emberének. Mikor titokban Angliába repült, Hitler őrültnek bélyegezte.

Később, a nürnbergi perben ő volt az egyetlen, aki azt mondta: Nem bántam meg semmit. Halála után testét Wunsiedelben, családja temetkezési helyén temették el, azonban, mivel neonáci zarándokhellyé vált, 2011-ben a család beleegyezésével exhumálták, elhamvasztották a maradványait és a tengerbe szórták a hamvakat.

forrás:blikk.hu

Leave a Reply 136 megnézve, 1 alkalommal mai nap |