< Böngészés > Főoldal / Közélet, Nav / Blog article: Egymillióval több szja-bevallási tervezetet készít idén a NAV))) Cette année, NAV produira plus d’un million d’exemplaires de brouillons de déclarations

| Mobile | RSS

Egymillióval több szja-bevallási tervezetet készít idén a NAV))) Cette année, NAV produira plus d’un million d’exemplaires de brouillons de déclarations

2018. január 26. | hozzászólás | Közélet, Nav

Adóügy

Egymillióval több szja-bevallási tervezetet készít idén a NAV

Aki maga szeretné szja-bevallását elkészíteni, a NAV honlapjáról letöltheti, illetve az ügyfélszolgálatokon beszerezheti a nyomtatványt.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a tavalyi mintegy 4 millióhoz képest idén egymillióval több szja-bevallási tervezetet készít – közölte az adóhatóság csütörtökön az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint a nyilvántartásában szereplő adatok alapján a mezőgazdasági őstermelőknek és az általános forgalmi adó (áfa) fizetésére kötelezett magánszemélyeknek is összeállítanak egy tervezetet, amely nem válik automatikusan bevallássá, így azt ki kell egészíteni az önálló tevékenységből származó, illetve őstermelői bevételekkel, költségekkel.

Kiemelték, ha a tervezetet nem egészítik ki, és nem módosítják a szja-bevallás benyújtási határidejéig, május 22-ig, akkor az nem válik érvényes személyijövedelemadó-bevallássá.

Ha a mezőgazdasági őstermelő éves bevétele a 600 ezer forintot nem haladta meg és nem volt más adóköteles jövedelme, akkor bevallást sem kell benyújtania – tették hozzá.

A tervezetek március 15-től elektronikusan elérhetők az Ügyfélkapun, amelyhez hozzáférést március 19-ig lehet igényelni.

A NAV felhívta a figyelmet arra is, hogy aki maga szeretné szja-bevallását elkészíteni, a NAV honlapjáról letöltheti, illetve az ügyfélszolgálatokon beszerezheti a nyomtatványt, valamint a bevallás elkészíthető a webes kitöltő felületen is, amely elérhető a NAV honlapjáról, illetve a kormányzati portálról.

forrás:ma.hu

Cette année, NAV produira plus d’un million d’exemplaires de brouillons de déclarations

Quiconque souhaite faire son rapport est le bienvenu à télécharger sur le site Web de NAV ou à obtenir le formulaire sur le service à la clientèle.

Le bureau national de la fiscalité et des douanes (NAV), en ligne avec environ 4 millions de dollars l’année dernière, a fait 1 million de planificateurs de plus cette année, a indiqué jeudi l’autorité fiscale à MTI.

Selon les informations fournies dans leurs dossiers, les producteurs de cultures primaires agricoles et les particuliers tenus de payer la TVA (TVA) établissent également un projet qui ne devient pas automatiquement une déclaration et doit donc être complété par le revenu d’un travail indépendant et le revenu propre du producteur.

Il est souligné que si le projet n’est pas complété et ne sera pas modifié avant la date limite de dépôt d’une déclaration de revenus, jusqu’au 22 mai, il ne deviendra pas une déclaration de revenus personnelle valide.

Si le revenu agricole annuel du producteur agricole ne dépassait pas 600 mille forints et n’avait aucun autre revenu imposable, il n’aurait pas à présenter de déclaration, a-t-il ajouté.

Les versions provisoires seront accessibles électroniquement le 15 mars à partir de la Portail Client, accessible d’ici le 19 mars.

La VNI a également attiré l’attention sur les personnes souhaitant établir un rapport sur le site Web de la VNI, le télécharger sur le site Web de la VNI et obtenir le formulaire auprès du service à la clientèle et rendre la déclaration accessible sur le site Web de NAV.

Source: ma.hu

Leave a Reply 139 megnézve, 1 alkalommal mai nap |