< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Breaking: kivonulhat Magyarországról az egyik legnagyobb mobilszolgáltató

| Mobile | RSS

Breaking: kivonulhat Magyarországról az egyik legnagyobb mobilszolgáltató

2018. január 27. | hozzászólás | Közélet

Breaking: kivonulhat Magyarországról az egyik legnagyobb mobilszolgáltató

Illusztráció: Northfoto

Illusztráció: Northfoto
Blikk-információ

Igazak voltak a hírek: kivonulhat Magyarországról az egyik legnagyobb mobilszolgáltató.

Korábban már felreppent a hír, mely szerint a Telenor több országból is kivonulhat, ám ezt akkor még a norvég vállalat nem erősítette meg. Most a norvég távközlési vállalat hivatalos közleményben reagált erre: “A Telenorhoz érdeklődés érkezett közép-kelet európai érdekeltségeinek megvásárlása iránt” – közölték ma délután. Az önkéntes és kötelezettség nélküli ajánlat a magyar, a bolgár, a montenegrói és a szerb mobilszolgáltatásokat foglalja magában – írja az MTI.

A részvényesi érték növelését szem előtt tartva a Telenor megkezdte a beérkezett dokumentum értékelését. A vállalat arra számít, hogy az értékelés 2018 első negyedében befejeződik. Az értékelési folyamat nem befolyásolja a Telenor működését. A Telenor közleménye szerint az érdeklődés felkérés nélkül érkezett be.

A Telenor közép-kelet-európai vállalatai erős piaci pozícióval bírnak, pénzügyi helyzetük szilárd, és 2017-ben mintegy 9 százalékkal járultak hozzá a Telenor-csoport bevételéhez, és az EBITDA 8 százalékát adták – áll a közleményben.

A Telenor a fentiekkel kapcsolatban sem további közleményt, sem kommentárt nem tesz közzé, míg az értékelési folyamat be nem fejeződik.

A Telenor Magyarország Zrt. az MTI érdeklődésére közölte, a magyar államtól frekvenciahasználati jogosultságokat kapott és ehhez olyan kötelezettségeket vállalt, amelyek értelmében biztosítania kell ügyfelei ellátását meghatározott minőségi és műszaki paraméterek betartásával. Hozzátették, a kötelezettség független attól, hogy ki a társaság tulajdonosa, így a szolgáltatás minőségét és műszaki paramétereit, valamint szerződéses kereteit nem befolyásolná egy esetleges tulajdonosváltás.

forrás:blikk.hu

Leave a Reply 113 megnézve, 1 alkalommal mai nap |