< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Világmigráció: Trump után Orbán Viktor is kilépne az ENSZ-tárgyalásokból?))) Mouvement mondial: Après Trump, Orbán Viktor quitterait les négociations de l’ONU?

| Mobile | RSS

Világmigráció: Trump után Orbán Viktor is kilépne az ENSZ-tárgyalásokból?))) Mouvement mondial: Après Trump, Orbán Viktor quitterait les négociations de l’ONU?

2018. január 30. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Világmigráció: Trump után Orbán Viktor is kilépne az ENSZ-tárgyalásokból?

A miniszterelnök és a nemzetbiztonsági kabinet már mérlegeli, hogy Magyarország is kilépjen-e az ENSZ migrációs tárgyalásából, mely februárban kezdődik. Egyre dühösebb kormányzati nyilatkozatok szólnak arról, hogy az ENSZ-főtitkárának nyilatkozatai bevándorláspártiak, azokban Brüsszel és Soros György elképzelései köszönnek vissza.

Világmigráció: Trump után Orbán Viktor is kilépne az ENSZ-tárgyalásokból?

Két hete sincs, hogy Orbán Viktor arról beszélt a közrádiós interjújában a világmigráció, a népvándorlás kapcsán, hogy az ENSZ jól láthatóan olyan programokat és dokumentumokat készül elfogadni, melyek a világméretű népvándorlást támogatják, ezek ellentétesek Magyarország érdekeivel. “Ez egy olyan veszély, amellyel foglalkozni kell” – mondta a miniszterelnök. Az amerikaiak nem véletlenül léptek ki az erre vonatkozó tárgyalásokból, mert úgy látják, hogy ott számukra kedvezőtlen döntések fognak születni, amiket nem tudnak megelőzni. “Én osztom ezt az aggodalmat. Ezen nekünk is el kell gondolkodni. De higgadt döntést kell hozni” – hangoztatta Orbán Viktor a közrádióban az ügyben.

Az Egyesült Államok decemberben jelentette be, hogy Trump elnök döntése alapján kilépnek az ENSZ-hez köthető Migrációs Globális Kompakt kidolgozásából. Az ENSZ-ben 2016 szeptemberében megszületett egy nyilatkozat, amely az egész világot lefedve próbálja a migrációt szabályozni. Ebben a dokumentumban fektették le, hogy két – a migrációról és a menekültügyről szóló – dokumentumot szükséges megalakítani, ami a legjobb gyakorlatokat és a minimum standardokat tartalmazza majd. Ennek a két dokumentumnak a tárgyalása kezdődik meg februárban. Ebből a munkából vonult ki az Egyesült Államok.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában “megengedhetetlennek” nevezte, hogy António Guterres ENSZ-főtitkár a vitát megelőlegezve gyakorlatilag eredményt hirdetett úgy, hogy egyébként világosan tisztában lehet azzal a ténnyel, hogy ebben a kérdésben semmilyen módon sem élvezi a tagállamoknak egyöntetű egyetértését. A tárcavezető felidézte, hogy az ENSZ-főtitkár a nyilatkozatában lehetőségnek nevezi a migrációt, mert erősíti a gazdasági növekedést, csökkenti az egyenlőtlenségeket és összeköti a különböző társadalmakat. “Ha úgy fogjuk látni, hogy a véleményünket ebben a rendkívül fontos kérdésben a jövőben is figyelmen kívül hagyják, akkor annak a megfontolását javaslom majd a kormánynak, tekintsük át, hogy ezeken a tárgyalásokon van-e értelme részt venni” – mondta Szijjátó Péter.

Ma már az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója hangsúlyozta, hogy az ENSZ készülő, migrációval foglalkozó határozattervezetében kísértetiesen visszaköszönnek az Európai Unió elképzelései, amely ellen a magyar kormány is harcol. Ezért a magyar kormánynak mérlegelnie kell, hogy mit tesz ebben a helyzetben. A nemzetbiztonsági kabinet foglalkozik az üggyel, mérlegelik, hogy Magyarorszák kilépjen-e a tárgyalásokból, vagy sem – erősítették meg munkatársunknak.

forrás:atv.hu

forrás:atv.hu

Mouvement mondial: Après Trump, Orbán Viktor quitterait les négociations de l’ONU?

Le Premier ministre et le Cabinet de la sécurité nationale envisagent déjà si la Hongrie devrait se retirer des négociations sur les migrations des Nations Unies, qui commencent en février. Les rumeurs selon lesquelles les déclarations du secrétaire général des Nations unies seraient de l’immigration et les idées de Bruxelles et de György Soros sont de retour.
Mouvement mondial: Après Trump, Orbán Viktor quitterait les négociations de l’ONU?

Il y a deux semaines, Viktor Orbán a déclaré dans son interview publique sur la migration mondiale, la migration du peuple, que les Nations Unies envisagent clairement d’adopter des programmes et des documents qui soutiennent la migration mondiale de la population, contraires aux intérêts de la Hongrie. “C’est une menace à traiter”, a déclaré le Premier ministre. Les Américains n’ont pas accidentellement quitté les négociations parce qu’ils trouvent qu’il y aura des décisions défavorables qu’ils ne peuvent empêcher. “Je partage cette préoccupation, et nous devons y penser aussi.” Mais nous devons prendre une décision sobre “, a déclaré Viktor Orbán à la radio publique.

Les Etats-Unis ont annoncé en décembre que le départ du président Trump quitterait le Global Compact Migration de l’ONU. À l’ONU, en septembre 2016, une déclaration a été publiée qui couvre le monde entier en essayant de contrôler la migration. Ce document a établi la nécessité de mettre en place deux documents sur la migration et l’asile, qui incluront les meilleures pratiques et les normes minimales. Le procès de ces deux documents débutera en février. De ce travail, les États-Unis sont sortis.

Péter Szijjártó ministre de l’économie et à l’étranger étrangères a appelé « inacceptable » dans le répertoire de Radio Kossuth dimanche Nouvelles droit à António Guterres Secrétaire général sur le débat en prévision des résultats pratiques publiés à ce qui serait par ailleurs clairement conscience du fait que tout ne bénéficient de cette question des États membres accord unanime. Le chef de la Défense a rappelé que le Secrétaire général de l’ONU, dans sa déclaration, considère la migration comme une opportunité pour renforcer la croissance économique, réduire les inégalités et relier les différentes sociétés. “Si nous voulons voir que notre opinion sur cette question extrêmement importante sera ignorée à l’avenir, alors je vais considérer l’examen du gouvernement, voyons si cela vaut la peine de participer à ces négociations”, a déclaré Péter Szijtó.

Aujourd’hui matin montre le canal actuel M1 Gyorgy Bakondi, conseiller en chef de la sécurité intérieure du Premier ministre a souligné que l’Organisation des Nations Unies a pris une décision sur le projet de migration pour saluer la vision fantomatique de l’Union européenne, contre laquelle le gouvernement hongrois se bat. Par conséquent, le gouvernement hongrois doit considérer ce qu’il fait dans cette situation. Le Cabinet de la sécurité nationale traite de la question, en examinant si la sortie de la Hongrie des négociations, ou non, a été renforcée par notre personnel.

Source: atv.hu

Leave a Reply 48 megnézve, 1 alkalommal mai nap |