< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Vádemelés a szerb kábítószercsempésszel szemben

| Mobile | RSS

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Vádemelés a szerb kábítószercsempésszel szemben

 

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG
6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y
Vádemelés a szerb kábítószercsempésszel szemben

 

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a szerb férfival szemben, aki tavaly március végén 55 kg marihuanát próbált meg Magyarország területére csempészni.

A vádirat szerint a vádlott 2017. március 29. napján este 7 óra körüli időben jelentkezett belépésre Magyarország területére Szerbia irányából a Röszke autópálya határátkelőhelyen az általa vezetett személygépkocsival, illetőleg a hozzá tartozó utánfutóval együtt. Az utánfutót valójában a kábítószer szállítását szervező ismeretlen személy vásárolta és adta a vádlott használatába a marihuana csempészése érdekében. Az útlevélvizsgálatot követő tételes vámvizsgálat során az utánfutó farostlemezeinek borítása alatt, amelyet kifejezetten a szállítás érdekében alakítottak át, 120 db ragasztószalaggal körbetekert csomagban 55 kg kábítószergyanús anyagot találtak a pénzügyőrök. A vádlott által Magyarországra csempészni szándékozott kábítószer tiszta hatóanyagtartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határát meghaladja, annak közel hatszorosa.

A főügyészség a vádlottat különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja.

A vádemeléskor előzetes letartóztatásban lévő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

 

S z e g e d, 2018. február 5.

 

Dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 71 megnézve, 1 alkalommal mai nap |