< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Nyomoz a rendőrség Mészáros Lőrinc felcsúti akadémiája ügyében

| Mobile | RSS

Nyomoz a rendőrség Mészáros Lőrinc felcsúti akadémiája ügyében

2018. február 10. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Nyomoz a rendőrség Mészáros Lőrinc felcsúti akadémiája ügyében

 
Nyomozás folyik a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester, a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány elnöke ellen – írja a Sztárklikk. Egy ügyészségi iratból derül ki, amely a tao-programból Felcsútra kerülő közpénzek felhasználását firtató feljelentés kapcsán íródott. Az alapítvány ugyanis a Kúria ítélete ellenére a mai napig nem adta ki, mire költötték az irdatlan mennyiségű tao-pénzt.

A főkapitányság érdeklődésünkre megerősítette: nyomoznak.

Megkeresésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvánnyal kapcsolatban ismeretlen tettes ellen közérdekű adattal visszaélés vétség gyanúja miatt folytat eljárást

– írták.

A Sztárklikk birtokába jutott dokumentumból egyébként konkrétan az derül ki, hogy

„a bűncselekménnyel érintett Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítvány kuratóriumi elnöke, Mészáros Lőrinc rokoni kapcsolatban áll”

az ügyben eredetileg illetékes vádhatóság egyik alkalmazottjával, így a Bicskei Járási Ügyészség helyett a továbbiakban a Székesfehérvári Járási Ügyészség hivatott eljárni.

Az alapítvány legutóbb arra hivatkozva nem adta ki az adatokat, hogy az iratok nem állnak rendelkezésükre, mert „a sportért felelős miniszter”, azaz Balog Zoltán hivatalból elrendelt egy utóellenőrzést, amely külön a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványt vizsgálja„figyelemmel arra, hogy a támogatás felhasználásának jogcíme vonatkozásában a finanszírozási források tekintetében adódhat átfedés”.

És épp e miatt az – egyébként még októberben elrendelt – ellenőrzés miatt momentán nem áll Mészárosék rendelkezésére az a dokumentációs anyag, amit át kellene adniuk.

forrás:168óra.hu

Leave a Reply 102 megnézve, 1 alkalommal mai nap |