< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Török Gábor szerint ezért érezheti veszélyben magát a Fidesz))) Selon Gábor Török, le Fidesz peut se sentir menacé de cette manière

| Mobile | RSS

Török Gábor szerint ezért érezheti veszélyben magát a Fidesz))) Selon Gábor Török, le Fidesz peut se sentir menacé de cette manière

2018. február 12. | hozzászólás | Közélet

Török Gábor szerint ezért érezheti veszélyben magát a Fidesz

Ha politikai atombomba az Elios-ügy – ahogy korábban Jávor Benedek fogalmazott, – akkor a Fidesz a választóinak jelentős részét már óvóhelyre menekítette a saját médiájával és egy szarkofágban megvédi őket.

Így gondolta tovább a Párbeszéd politikusának metaforáját Török Gábor a pénteki Egyenes beszédben. Úgy folytatta a gondolatmenetet, hogy lehet, hogy már olyan sokat beszéltünk arról, hogy mikor jön az a bizonyos atombomba, hogy lehet, hogy már ledobták, csak még nem robbant fel. A napról napra adagolt részletek kiszivárogtatása az OLAF-jelentésről, szerinte egy erősebb fordulatot sejtet.

A kormányközeli médiumok, a politológus szerint, két dolgot mondanak az ügyben – egyrészt, hogy nem történt semmi, vagy azt, hogy Simicska a felelős – azaz, szerinte látszik, hogy van egy kis zavar, bár azt gondolja, működhet ez az elhárítási módszer. A helyzet különlegessége azonban az, hogy bármelyik pillanatban nyomozati szakaszba léphet az ügy, ami már egy egészen új szintet jelent. Hiszen már nem csak vádakról van szó, hanem egy OLAF-vizsgálatról és ügyészségi mérlegelésről. Tehát nem csak kommunikációs csetepaté zajlik, hanem bármikor bekopogtathatnak a tények – fogalmazott Török. Szerinte ez az oka, hogy a kormányzati sajtó ennyit foglalkozik az üggyel – így próbálják saját szájuk íze szerint értelmezni.

A választói érzékelés a korrupció terén nagyon különböző a politológus szerint, és nagyon nehéz átütni az ingerküszöböt.

Török Gábor azt várja, lesz –e egy szimbóluma, egy Nokiás doboza a korrupciónak, ami alapján kézzel foghatóvá válhat a választóknak a helyzet. Ha vannak bizonyítékok az ügyben, szerinte könnyen átfordulhat.

Török szerint a hírek adagolása tudatosan történik – arra a kérdésre, hogy miért szerezhette meg a 24.hu az OLAF-jelentést, az válaszolta, két hónappal a választások előtt nincsenek véletlenek.

Amennyiben Simicska áll a háttérben, a politológus kifejezetten ügyes húzásnak gondolná, hogy ott támad az üzletember, ahol kevesen gondolták. Hozzátette, hogy 2014 előtt Simicska ugyanahhoz az érdekkörhöz tartozott, amihez a most vádolt szereplők – tehát szerinte nagyon sok információ így a birtokában van.

Török Gábor még azt is elmondta, szerinte azért is érezheti magát veszélyben a Fidesz, mert nagyon jól sikerült nekik a 2017-es év, és erre beütött két kellemetlenebb ügy is – az Altusz-féle nyilatkozattal a migráció átértelmeződése, és most az Elios-ügy. Ezek pedig szerinte alkalmasak lehetnek arra, hogy változást hozzanak a politikai széljárásban.

fecsego/atv.hu

Selon Gábor Török, le Fidesz peut se sentir menacé de cette manière

Si une bombe atomique politique est l’affaire Elios, comme l’a déjà dit Benedict Jared, alors Fidesz a échappé à une grande partie de ses électeurs à un abri avec leurs propres médias et les protège dans un sarcophage.

C’est ainsi qu’il continua à penser à la métaphore du politicien du dialogue Gábor Török dans le discours de vendredi. Il a continué à penser que nous avions peut-être tellement parlé du moment où une certaine bombe atomique est arrivée, qu’elle a peut-être été abandonnée, mais qu’elle n’a pas encore explosé. La fuite des détails du rapport quotidien sur le rapport de l’OLAF suggère un redressement plus marqué.

Selon les politologues, les politiciens disent deux choses à ce sujet – d’une part, que rien n’est arrivé ou que Simicska est responsable – c’est-à-dire qu’il semble penser qu’il y a confusion, bien qu’il pense que ce remède peut fonctionner. Cependant, la spécialité de la situation est qu’à tout moment l’enquête peut avoir lieu dans une phase d’enquête, ce qui est un tout nouveau niveau. Il ne s’agit pas seulement d’accusations, mais d’une enquête et de poursuites de l’OLAF. Donc ce n’est pas seulement une bousculade de la communication, mais les faits peuvent être entendus à tout moment – turc dit. Il pense que c’est la raison pour laquelle la presse du gouvernement traite tellement de choses – alors ils essaient d’interpréter leur propre bouche.

La perception des électeurs dans le domaine de la corruption est très différente du politologue et il est très difficile de briser le seuil de l’excitation.

Gábor Török s’attend à ce qu’il y ait un symbole, une boîte de corruption Nokia, qui pourrait rendre les électeurs tangibles. S’il y a des preuves dans l’affaire, il peut facilement se retourner.

Selon la Turquie, la nouvelle est délibérément faite – la question de savoir pourquoi le 24e rapport de l’OLAF pourrait être obtenu, a-t-il répondu, deux mois avant les élections ne sont pas une coïncidence.

Si Simicska se tient à l’arrière-plan, le politologue penserait que ce serait une bonne idée de penser qu’un homme d’affaires attaquait là où les gens pensaient. Il a ajouté qu’avant 2014, Simicska appartenait à la même sphère d’intérêt que les personnes accusées sont maintenant accusées – il pense avoir autant d’informations en sa possession.

Gábor Török a même déclaré qu’il pense que le Fidesz est également en danger, car ils ont eu beaucoup de succès en 2017, et il y a eu deux autres cas malheureux – la déclaration Altus était une réinterprétation de la migration et maintenant l’affaire Elios . À leur avis, ils peuvent être en mesure de changer les vents politiques.

Chatterbox / atv.hu

Leave a Reply 55 megnézve, 1 alkalommal mai nap |