< Böngészés > Főoldal / Tudomány/gazdaság / Blog article: Béremelés – fontos bejelentést tett a szaktárca///. Aumento salarial: un anuncio importante hecho por el ministerio PP

| Mobile | RSS

Béremelés – fontos bejelentést tett a szaktárca///. Aumento salarial: un anuncio importante hecho por el ministerio PP

2018. február 13. | hozzászólás | Tudomány/gazdaság

Béremelés – fontos bejelentést tett a szaktárca

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a munkaügyi hatóságokkal közösen ellenőrzi azt, hogy a munkáltatók januárban a szabályokat betartva jelentették-e be dolgozóikat. Az adóhivatal, illetve a kormányhivatalok munkaügyi szakemberei azt vizsgálják, hogy dolgozók megkapták-e a 8 százalékkal megemelt minimálbért, illetve a 12 százalékkal magasabb összegű garantált bérminimumot – adta hírül a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Az adóhivatalhoz hétfő éjfélig kell minden munkáltatónak elküldeni a januárról szóló elszámolást, amelyben tételesen fel kell tüntetni minden egyes munkavállaló januári bérét. A kockázatelemzők holnap kezdik meg az elszámolásban szereplő adatok elemzését.

Mégsem kapnak magasabb bért a magyarok

Ellenőrzésre azok a vállalkozások számíthatnak, amelyek minimálbér alatti bért fizetnek alkalmazottaiknak, és a NAV rendelkezésére álló adatok, ennek indokoltságát nem támasztják alá.

A revizorok a munkaügyi hatósággal közösen azt is fokozottan ellenőrzik, hogy a szakképzett munkaerő megkapja-e a garantált bérminimumot. 2017-ben mindössze 657 munkavállaló esetében tártak fel a minimálbér, valamint a garantált bérminimum meg nem fizetése miatt szabálytalanságot.

Sokat kockáztat az a vállalkozás, amelyik januári munkáltatói elszámolását nem a valóságnak megfelelően tölti ki. Amennyiben ugyanis az adóhivatal eltérést talál, a cég súlyos szankciókkal számolhat, hiszen az alacsonyabb összegű fizetéssel nemcsak a költségvetést, hanem saját dolgozóját is károsítja. A NAV szolgáltatása, a szankciómentes támogató eljárás, ebben az esetben – tekintettel a szándékos, munkavállalót hátrányosan érintő jogsértésre – szóba se jöhet.

A cégeknek a biztos adóhivatali vizsgálat tudatában, illetve a jogkövetkezmények elkerülése végett érdemes a valóságnak megfelelően kitölteni a januárról szóló munkáltatói elszámolást, illetve utólag rendezni azoknak a munkavállalóknak a fizetését, akik 8 órás munkájukért a minimálbérnél, illetve szakképzettek esetében a garantált bérminimumnál kevesebbet kaptak.

A kép forrása: Shutterstock

forrás:napi gazdaság.hu

Aumento salarial: un anuncio importante hecho por el ministerio

La Oficina Nacional de Impuestos y Aduanas (NAV), junto con las autoridades laborales, verifica que los empleadores hayan informado a sus empleados en enero siguiendo las reglas. La oficina de impuestos o las oficinas expertos gubernamentales Trabajo examinen si los empleados han recibido si el salario mínimo se incrementó en un 8 por ciento y 12 por ciento más que la cantidad mínima de salario garantizado – fue informado por el Ministerio de Economía Nacional. autor: Péter Szász, Se requiere que la oficina de impuestos envíe al empleador una declaración de enero antes de la medianoche, especificando el salario de cada empleado en enero. Los analistas de riesgos comenzarán a analizar los datos en las cuentas mañana. Sin embargo, los húngaros no reciben salarios más altos Control de las empresas dependen de pagar sus salarios de los empleados por debajo del salario mínimo, y aún así los datos NAV disponibles no son compatibles con la justificación de esta. Los auditores, junto con las autoridades laborales, también monitorean de cerca si una fuerza laboral calificada recibe un salario mínimo garantizado. En 2017 se reveló sólo 657 empleados debido a que el salario mínimo y el salario mínimo garantizado impago por una falta. Existe un gran riesgo para una empresa que no completa las cuentas de su empleador de enero en términos reales. En la medida en que la oficina de impuestos una discrepancia, la empresa puede esperar sanciones graves, como daños no sólo el presupuesto sino también a sus trabajadores en el pago de una suma inferior. En este caso, se puede mencionar el servicio de NAV, un procedimiento de apoyo libre de sanciones, en vista de una ofensa intencional que afecta a un trabajador. Las empresas conscientes de la investigación oficina de impuestos del Comisionado y para evitar las consecuencias legales deben llenar las cuentas de nómina para enero de organizar la verdad y, posteriormente, para que los trabajadores pagan que recibieron menos de la garantía bérminimumnál el salario mínimo, en el caso de trabajadores cualificados ocho horas de trabajo. Fuente de la imagen: Shutterstock

fuente: daily.hu.hu

Leave a Reply 82 megnézve, 1 alkalommal mai nap |