Itt a NAV Valentin-napi meglepetése

Itt a NAV Valentin-napi meglepetése

Jó néhány megyében tartanak Valentin-napi ellenőrzést a revizorok, akik egyebek mellett a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgépekre vonatkozó szabályok betartását vizsgálják.

Virágboltokat és ajándéküzleteket vizsgál a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ezen a héten több megyében – olvasható aMagyar Idők szerdai számában.

Azok a szolgáltatók számíthatnak adóhivatali ellenőrzésre mostanában, amelyek Valentin-nap alkalmából kínálnak különféle akciókat a vásárlóknak. A hatóság az interneten, az adótraffipax nevű tájékoztató rendszerben előre közölte, hogy az egyes megyékben hol, mikor és mit ellenőriz.

A revizorok főként a számla- és a nyugtaadás szabályszerűségét, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Lesznek Valentin-napi ellenőrzések Pest megyében, Bács-Kiskunban, Borsodban, Nógrádban, Fejér megyében, Komárom-Esztergomban, valamint Zalában, Somogyban és Veszprém megyében is.

Az adótraffipaxot nagyjából egy éve indította el az adóhivatal, és a módszer azért kiváló, mert az adótraffipax időszaka alatt rögzített információk összehasonlíthatók a vállalkozó korábbi bevallásaiban szereplő adatokkal, egyben mércéül szolgálhatnak a jövőbeli adatközlések ellenőrzéséhez – mondta a lapnak Kis Péter András, a NAV adóügyekkel foglalkozó szóvivője.

forrás:HVG.hu

Voici la surprise de la Saint-Valentin NAV

Comté a tenu un certain nombre de contrôle de la Saint-Valentin des inspecteurs fiscaux qui examinent la réception de la facture et la transmission, ainsi que le respect des règles pour caisses enregistreuses en ligne entre autres. magasins de fleurs et boutiques de cadeaux étudiés cette semaine par l’impôt national et des douanes dans plusieurs comtés – lire le numéro de mercredi des temps de la Hongrie. Les fournisseurs de services peuvent compter sur le bureau de contrôle fiscal récemment, à l’occasion de la Saint Valentin en offrant une variété de promotions aux clients. L’autorité sur l’Internet, le système d’information appelé Radars fiscales informé à l’avance où, quand, et quels sont les différents comtés de vérifier. Les inspecteurs examinent principalement les visités ont des comptes et la régularité de la réception, la transmission, les rapports et le respect des règles relatives à la caisse enregistreuse en ligne des employés. Il y aura des contrôles sur la Saint Valentin dans le comté de Pest, Bács-Kiskun, Borsod, Nógrád, comté Fejér, Komárom-Esztergom et Zala, Somogy et comtés Veszprém. Les Radars fiscales ont lancé environ un an au bureau fiscal, et la méthode est grande parce que les informations enregistrées au cours de la période Radars __gVirt_NP_NN_NNPS<__ fiscale de données comparables dans les déclarations antérieures de l’entrepreneur de, un étalon servent des données futures versions check – a déclaré au journal Andrew Petit Pierre, sur les questions fiscales NAV porte-parole.

Source: HVG.hu