Több mint 9 órát várt a sürgősségin egy szívbeteg asszony, mire ellátták

Több mint 9 órát várt a sürgősségin egy szívbeteg asszony, mire ellátták

Az idős nő már jobban van, de nagyon megviselte a várakozás.

Több mint 9 órán át várt a sürgősségin Debrecenben egy 77 éves szívbeteg asszony. Kétoldali tüdőgyulladással vitte be a mentő a debreceni Kenézy Gyula Kórházba este 7 óra előtt. Hajnal négykor vizsgálta meg egy orvos, és már haza sem engedték – hangzott el a keddi RTL Híradóban.

Egy ápolóként dolgozó szomszédja kísérte be a kórházba az idős asszonyt hétfőn. Háziorvosa döntött úgy, hogy beutalja a sürgősségi osztályra.

A több mint kilencórás várakozás nagyon megviselte, sírt. Aznap a szomszéd beszámolója szerint nemcsak ők, hanem mások is hosszú órák óta vesztegeltek a sürgősségin. A 77 éves nőt végül az utolsó között hívták be, infúziót kapott és bent tartották.

A kórház szerint hétfőn 102 beteg érkezett a sürgősségi osztályukra, akiket nem érkezési sorrendben láttak el, hanem állapotuk alapján. Az idős nő a második legenyhébb kategóriába tartozott, így ellátása halasztható volt – közölték.

A kórház állítja azt is: a beteg órákra elment az osztályról, ő maga azonban ezt cáfolta. Azt mondta: hajnalban valóban nem bírt már tovább várni, de olyan gyenge volt, hogy ki sem tudott menni az épületből.

A tudósításban emlékeztetnek: az elmúlt időszakban nem ez volt az első ilyen eset, Budapesten több hasonlóról is tudni.

A debreceni ügyben megkereste az RTL Híradó az illetékes minisztériumot, onnan azt válaszolták: a kormány jelentős fejlesztéseket kezdett a sürgősségi ellátás javításáért a vidéki és a fővárosi kórházakban egyaránt.

forrás:HVG.hu