< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Harc az idősek lelkéért: mindent elsöprő pártkampány indult a Facebookon

| Mobile | RSS

Harc az idősek lelkéért: mindent elsöprő pártkampány indult a Facebookon

2018. február 15. | hozzászólás | Közélet

Harc az idősek lelkéért: mindent elsöprő pártkampány indult a Facebookon

Harc az idősek lelkéért: mindent elsöprő pártkampány indult a Facebookon

A pártoknak nem a fiatalok eléréséért kell ott lenni a Facebookon: a jelenlét az idősek miatt életbevágó. Néhány év alatt hermetikusan zárt és részben központilag irányított nyilvánosságok alakultak ki a világhálón. Háttér és eredményhirdetés a pártok és politikusok Facebook-teljesítményéről a csütörtöki Heti Válaszban.

Magyarországon az internetező 65–74 évesek 58 százaléka van jelen a közösségi médiában. Ezzel hazánk Málta után a második helyen áll az Európai Unióban, az EU-átlag ugyanis alig 34 százalék – mutat rá a Heti Válasznak az Y-nsight nevű, közösségi médiára szakosodott kutatócég munkatársa. Különösen a nők aktívak: körükben a netező 55–74 évesek közel háromnegyede van fenn.

A politikailag aktív idősek – részben maguktól, részben némi motiválás után – tömegesen szerveződnek zárt, kívülről „láthatatlan” Facebook-csoportokba. A csoportok olyanok, mint a véleménybuborékok: az ellentétes vélemény előírásszerűen tilos bennük.

Hogyan áll a pártok Facebook-versenye 50 nappal a választások előtt?

Miben vezet a Fidesz, milyen mutatóban éri utol Gyurcsány párta és mit csinál rosszul az LMP?

Mivel bizonyítható, hogy nem teljesen önkéntesen szerveződnek a legaktívabb tagságú politizáló Facebook-csoportok?

 

Válaszok és részletes háttér a Heti Válasz február 15-i számában. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Leave a Reply 116 megnézve, 2 alkalommal mai nap |