< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: A norvég csodagyerek újabb aranyat nyert az olimpián

| Mobile | RSS

A norvég csodagyerek újabb aranyat nyert az olimpián

2018. február 18. | hozzászólás | Fecsegő hírek

A norvég csodagyerek újabb aranyat nyert az olimpián

Nem történt meglepetés a férfi sífutók vasárnapi 4×10 kilométeres váltóversenyében, miután a nagy esélyes norvégok értek elsőként célba a phjongcshangi téli olimpián, írja az MTI.

Noha a záróember, a kedden sprintben aranyérmes Johannes Hösflot Klaebo a célegyenesben már zászlót lobogtatva korcsolyázott végig, addig egyáltalán nem volt egyszerű dolga sem neki, sem csapattársainak. Az első és a második, klasszikus stílusú 10 kilométeren ugyanis a norvégok az üldöző szerepkörbe kényszerültek, mivel az oroszok első két embere elképesztő iramban haladt és féltávnál több mint félperces előnyt harcoltak ki a favorittal szemben.

Az már 20 kilométernél egyértelmű volt, hogy a címvédő svédek ezúttal nem szólhatnak bele az éremért folyó harcba, miután közel két perccel voltak lemaradva.

A verseny végkimenetelét a harmadik – már szabadstílusban futó – váltótagok szereplése határozta meg, ekkor ugyanis a 15+15 kilométeren győztes Simen Hegstad Krüger nem csak ledolgozta a különbséget az orosz Alekszej Cservotkinnal szemben, hanem 16 másodperces előnnyel váltotta Klaebót a legnagyobb rivális előtt. Mivel Krügerrel a francia Clement Parisse bírta a lépést, így az oroszok csak harmadikok voltak az utolsó váltásnál.

Klaebo aztán a táv nagy részében kényelmes tempóban haladt, még a franciák záróembere, a semmilyen komoly eredménnyel nem rendelkező Adrien Backscheider is bírta a tempóját, viszont ez azt eredményezte, hogy az egyéni 15 kilométeren bronzérmes Gyenyisz Szpicov ledolgozta hátrányát. Ahogy az orosz felért az éllovasokra, úgy váltott nagyobb tempóra Klaebo is, így a francia leszakadt, Szpicov viszont egészen az utolsó nagy emelkedőig tartotta magát. Ott aztán eldőlt a verseny, mert a fáradt orosz egyre távolabb került a norvégtól, aki az utolsó 300 méteren már ünnepelhetett.

Szpicov végül 10 másodperccel maradt el Klaebótól a célban, ahova a franciák érkeztek meg harmadiknak.

Eredmény – Sífutás, férfiak, 4×10 km-es váltó

1. Norvégia (Didrik Tonseth, Martin Johnsrud Sundby, Simen Hegstad Krüger, Johannes Hösflot Klaebo) 1:33.04.9 óra
2. OAR (Andrej Larkov, Alekszandr Bolsunov, Alekszej Cservotkin, Gyenyisz Szpicov) 1:33:14.3
3. Franciaország (Jean Marc Gaillard, Maurice Manificat, Clement Parisse, Adrien Backscheider) 1:33:41.8

Nyitókép: Europress/AFP/Odd Andersen

forrás:hír24.hu

Leave a Reply 102 megnézve, 2 alkalommal mai nap |