< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Vádemelés a kutyáját éheztető csengelei férfival szemben

| Mobile | RSS

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Vádemelés a kutyáját éheztető csengelei férfival szemben

 

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG
6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y
Vádemelés a kutyáját éheztető csengelei férfival szemben

 

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a csengelei férfival szemben, aki huzamosabb időn keresztül sem ételt, sem italt nem adott kutyájának.

A vádirat szerint lakossági bejelentésre jelentek meg a Kisteleki Rendőrkapitányság rendőrei 2017. július 5. napján a férfi csengelei tanyáján. A vádlott által tartott kutya mozgásterében sem takarmányt, sem vizet nem találtak, melyet követően az illetékes hatósági állatorvossal együtt öt nap múlva a rendőrök ismételten megjelentek a tanyán. A rendőrök és az állatorvos ugyanúgy az étel, illetőleg az ital hiányát tapasztalták, valamint azt, hogy a kutya az alultápláltság, valamint a rendszeres friss ivóvízhiány miatt a fajtajellegnek megfelelő súly felét érte el, kondíciója is gyenge volt. Ekkor a rendőrök adtak ételt és italt a kutyának. A 2017. július 10. napján foganatosított szemle során a hatósági állatorvos felszólította a vádlottat, hogy normalizálja a kutya tartási körülményeit, amelyet a férfi tudomásul vett. Ezt követően a rendőrök 2017. július 16. napján ismételten ellenőrzést végeztek a vádlott ingatlanán, ahol azt tapasztalták, hogy a vádlott a legutolsó felszólítás ellenére sem gondoskodott a kutya megfelelő tartásáról.

A vádirat szerint a vádlott a kutyájával szemben olyan indokolatlan bánásmódot alkalmazott, mely alkalmas volt arra, hogy a kutyának maradandó egészségkárosodást, vagy pusztulást okozzon, különös figyelemmel a nyári időjárási viszonyokra is.

A járási és a nyomozó ügyészség a vádlottat állatkínzás vétségével vádolja.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

 

S z e g e d, 2018. február 19.

 

Dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 79 megnézve, 1 alkalommal mai nap |