< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Orbán Egerben kezdte kampánykörútját – a választás az ország megvédését jelenti szerinte)) Orbán a commencé sa tournée de campagne à Eger – l’élection signifiait défendre le pays

| Mobile | RSS

Orbán Egerben kezdte kampánykörútját – a választás az ország megvédését jelenti szerinte)) Orbán a commencé sa tournée de campagne à Eger – l’élection signifiait défendre le pays

2018. február 21. | hozzászólás | Közélet

Orbán Egerben kezdte kampánykörútját – a választás az ország megvédését jelenti szerinte

Meg kell óvni Magyarországot attól, hogy bevándorlóországgá váljon, ez az áprilisi parlamenti választás tétje – mondta Orbán Viktor miniszterelnök az Eger Televíziónak adott keddi interjúban.

Európa egy tekintélyes része egyre inkább bevándorlóországgá válik, a migránsok “ostromolják” az egész kontinenst, “az a kérdés, hogy mi ki tudunk-e ebből maradni, meg tudjuk-e őrizni a kultúránkat, a keresztény kultúránkat, a magyar kultúránkat, az életformát, az életmódot”, a szép kilátásokkal kecsegtető jövőt – fejtette ki a kormányfő, kijelentve: “azt szeretném, ha Magyarország nem válna bevándorlóországgá”.

Orbán Egerben kezdte kampánykörútját – a választás az ország megvédését jelenti szerinte

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Szerinte ha 2014-ben nem a Fidesz-KDNP alakított volna a kormányt, hanem például a baloldal – esetleg a Jobbikkal –, akkor ma nem lenne kerítés, Magyarországon még mindig “ki-be járkálnának százezrével a migránsok”, migránstáborokkal lenne tele az ország, “terrorcselekménynek lehettünk volna áldozatai”, és oda lenne a közbiztonság.

Mivel a helyzet egyre komolyabbá vált – folytatta –, ezért jól meg kell gondolni, ki hova adja a szavazatát a választás napján. Ha ugyanis Magyarország enged az EU nyomásának, ha elfogadja az ENSZ “mindenfajta ostoba javaslatait”, és “olyanokat ültetünk a kormányzati pozíciókba, akik egyébként le fogják bontani a kerítést, és beengedik a bevándorlókat, akkor hiába fejlesztjük ezt az országot, nem fogunk jutni egyről a kettőre, sőt visszafele fogunk menni” – mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök beszélt arról is, “a kampány azt jelenti, hogy meló van”: el kell kezdeni körbejárni az országot, minél több embert fel kell keresni, és találkozni kell a polgármesterekkel.

A mai nappal lényegében megindultam, és azt gondoltam, keresve sem találhatnék jobb helyet, mint hogy Egerben kezdjem a 2018-as kampányt

– fogalmazott, hozzátéve azt is, hogy a kampánynak mindig van egy “lökdösődéses” jellege, “kokik, sallerek, pofonok le-leesnek”, de ez nem a lényege a választásnak, az ugyanis valójában egy ünnep: a magyarok eldönthetik, mi történjen az országgal.

Egerben indult a kampánykörút

Az egrieknek üzenve elmondta: a Modern városok program részeként Habis László (Fidesz-KDNP) polgármesterrel megállapodást kötött, amelyet a mostani találkozójukon is áttekintettek, és megállapították, “haladunk” vele.

Orbán Viktor ezzel kapcsolatban kifejtette: az M25-ös autóút építkezése megkezdődött, ha pedig a választást a Fidesz-KDNP nyeri – és ha a négysávos út eléri Egert –, akkor a megyeszékhely körüli elkerülőút is meg fog épülni.

Szólt továbbá arról, hogy további forrásokat mozgósítanak az egri várra, és az eddigit is felülmúló, nagyszabású rekonstrukciós programokat indítanak.

Megjegyezte azt is, hogy a Fidesz-KDNP egri parlamenti képviselőjelöltje Nyitrai Zsolt, aki az országban az elsők között gyűjtötte össze a jelöltté váláshoz szükséges aláírásokat.

Szavai szerint ugyan nem csak kormánypárti képviselővel működhet jól egy város, de kétségkívül sokkal könnyebben működik, mert ha van egy kipróbált polgármester, egy kormánypárti képviselő és egy kabinet, amelynek fontos Eger, akkor abból “csodákat lehet kihozni”.

Az interjú végén a kormányfő elmondta, hogy egri programja végén találkozik a Fidesz-KDNP aktivistáival.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Máthé Zoltán)

forrás:propeller.hu

Orbán a commencé sa tournée de campagne à Eger – l’élection signifiait défendre le pays

La Hongrie doit être protégée de devenir un pays d’immigration, c’est l’élection des élections législatives d’avril, a déclaré le Premier ministre Viktor Orbán dans une interview télévisée à Eger Television.

Une grande partie de l’Europe devient un pays d’immigration, les migrants “saisissent” tout le continent, “la question est de savoir si nous pouvons rester en dehors de cela, pouvons-nous préserver notre culture, notre culture chrétienne, notre culture hongroise, notre mode de vie , le mode de vie “, et l’avenir avec une belle perspective”, a déclaré le chef du gouvernement, en disant: “Je veux que la Hongrie ne devienne pas un pays d’immigration.”

Orbán a commencé sa tournée de campagne à Eger – l’élection signifiait défendre le pays

Photo: MTI / Zoltán Máthé

Selon lui, si 2014 n’est pas Fidesz aurait formé le gouvernement, mais comme la gauche – peut-être le Jobbik – alors aujourd’hui il n’y aurait pas de clôture, la Hongrie est encore « de sur-off des centaines de milliers de migrants » serait migránstáborokkal plein du pays, “nous aurions pu être un acte terroriste” et il y aurait la sécurité publique.

Comme la situation est devenue de plus en plus sérieuse, a-t-il poursuivi, il est donc important de réfléchir à qui doit voter le jour des élections. En effet, si la Hongrie donne la pression de l’UE, si elle accepte les Nations Unies toute suggestion stupide « et » nous plantons est dans des positions du gouvernement qui seraient autrement démolis la clôture vers le bas et de laisser des immigrants, il est inutile de développer ce pays, nous n’atteindrons pas d’un nous allons aller et venir », a déclaré Orbán Viktor.

Le Premier ministre a également parlé de «la campagne signifie qu’il y a un travail»: commencer à marcher dans le pays, attirer plus de monde et rencontrer les maires.

J’ai commencé aujourd’hui et je pensais que je ne pouvais pas trouver un meilleur endroit que de commencer la campagne 2018 à Eger

il a dit, ajoutant que la campagne a toujours un caractère “piquant”, “coqs, joues, salopes”, mais ce n’est pas l’essence du choix, qui est en fait une fête: les Hongrois peuvent décider quoi faire pays.

La tournée de la campagne a commencé à Eger

Eger üzenve ont dit, dans le cadre du programme Villes modernes László Habis (Fidesz) a accepté le maire, qui a également examiné la présente réunion, et a déclaré: « nous sommes » avec elle.

Viktor Orbán a déclaré que la construction de l’autoroute M25 avait commencé et que Fidesz-KDNP gagnerait – et si la route à quatre voies atteignait Eger – la voie de contournement sera construite.

Il a également déclaré qu’ils mobiliseraient des ressources supplémentaires pour le château d’Eger et lanceraient des programmes de reconstruction à grande échelle qui iraient au-delà.

Il a également noté que Zsolt Nyitrai, le candidat au parlement d’Eger de Fidesz-KDNP, a recueilli les signatures nécessaires pour devenir candidat dans le pays parmi les premiers.

Selon lui, la même chose est non seulement des représentants progouvernementaux peuvent bien travailler dans une ville, mais il fonctionne certainement beaucoup mieux, parce que si vous avez essayé un maire, un représentant progouvernementaux et une armoire, avec d’importantes Eger, il « peut faire des miracles. »

A la fin de l’interview, le chef de l’Etat a déclaré qu’à la fin de son programme à Eger, il a rencontré les militants de Fidesz-KDNP.

(MTI)

(Photo par MTI / Máthé Zoltán)

Source: propeller.hu

Leave a Reply 156 megnézve, 1 alkalommal mai nap |